S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Băncile centrale și ajustarea așteptărilor

Bancherii centrali încearcă să tempereze așteptările pieței cu privire la reducerea ratelor dobânzilor în 2024. Rezerva Federală și Banca Centrală Europeană subliniază necesitatea de a fi prudenți în ajustarea la așteptările pieței.

Așteptările pieței monetare:

Piețele monetare se așteaptă în continuare la o reducere a dobânzii de către Rezerva Federală până în luna mai, iar prima relaxare a Băncii Centrale Europene este probabilă până în aprilie. În ciuda eforturilor băncilor centrale de a menține o politică "restrictivă", există loc pentru o reducere a ratelor de bază, având în vedere disparitatea dintre ratele actuale și ratele "neutre" pe termen lung.

Presiunile inflaționiste și prudența băncilor centrale:

Băncile centrale rămân prudente în fața presiunilor inflaționiste și a întreruperilor din lanțul de aprovizionare, ceea ce le poate afecta deciziile. Participanții de pe piață se așteaptă ca Banca Centrală Europeană să reacționeze la creșterea slabă din zona euro prin reducerea ratelor în aprilie și prin continuarea relaxării în acest an.

Sunt curios să văd ce procente vom vedea sau nu pe termen scurt, ce credeți?


Ratele dobânzilor ar trebui să înceapă cu siguranță să scadă în acest an. Este important cât de rapidă va fi relaxarea politicii monetare. Pentru mine, Fed, în special, va merge încet și frumos în această privință. Dar tot trebuie să fim în gardă și să urmărim totul îndeaproape, deoarece reducerile de rate au fost cele care au fost la începutul eventualelor scăderi ale pieței în trecut.

Foarte bine descris.