S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Za mě určitě ještě super REIT jako $O-0.1% a $VICI+0.3%.

$PG-0.1% je dobrá společnost, ale už je docela vysoko...Velmi podobně je na tom třeba $JNJ+0.2%. Ta má ale aktuálně atraktivnější valuaci než $PG-0.1%.

No, keby som chcel dividendovku, tak ako ti radia reity, ja by som si kúpil $MPW-2.1%  , ten pekne padol dolu, skrachovať kôli tomu, kôli čomu padli, neskrachujú a ak znížia divi, čo znížia, budeš ju mať stále peknú, keď to kúpiš za súčasnú cenu. Tie prachy z toho dlžníka dostanú a za 2-3 roky budú späť na pôvodných číslach. Samozrejme ale, je to rizikovejšia záležitosť, ale ak je teraz ten správny čas ísť do reitov, tak ja by som ich prepad bral ako príležitosť. Kupujem skôr rastové, ale tomuto som neodolal- dnes som kúpil klasickú 4% pozíciu a vôbec mi nebude vadiť, keď im to bude trvať aj 2-3 roky, kým sa dajú do poriadku, lebo viem, že okrem peknej divi sa vrátia na cenu, z ktorej to nebude problém hocikedy predať, keď sa naskytne nejaká mimoriadna príležitosť a nebudem mať voľný cash. Najviac zo všetkého ma teší, že keď sa pozriem na cenu: Denní rozsah 2,92-3,10  52týdenní období 2,92-14,00, tak mám nákupku tých 2,92(som tú nákupnú cenu mal nastavenú od 5.1.)

Lenže ak s investovaním začínaš a nemáš odskúšané, aká je tvoja tolerancia rizika, tak toto nie je prípad, ktorým by si mal začínať, lebo by sa ti mohlo stať, že by si kôli zlému spánku utrpel újmu na zdraví a za to žiadne prachy nestoja😉

MPW už sem držel, takže představu mám. To jak o tom mluvíš mi nutí se zamyslet. jestli přeci jen neotevřít. Děkuju za nevšední ake velice legitimní radu/názor. Velmi fajné, vďaka môj.

WOOOOOOOOW
Přátele, vy ste mě zas infonakrmili!
Děkuju VŠEM! O REITech teď slyším poprvé, takže děkuji moc @jaroslavkopejsko . (Ano, tak špatný to se mnou je :D)
Také díky za tipy na konkretní firmy @marekondrej1 @pk77 a též borcovi @filiptimulak

@flpczech Bratře! Cítím povinnost tě tak oslovit protože ti evidentně záleží na tom abych "nezhasnul" a to je úžasná lidská vlastnost být nápomocný a empatický vůči v podstatě cizinci. O tomhle fenoménu který zmiňuješ sem vůbec netušil a už jenom tím žes mě na tohle upozornil mám pocit jakože sem o to líp vybavený se s tím poprat. Nebude to hned, nejdřív si to trochu zanalyzuji to určitě. Primárně teď dávám portfoliu nějaký tvar a řád (udělal sem to co asi všichni, vlítnul sem do toho po hlavě a myslel si jak vyzraju na trh, díky bohu moje ztráty nebyli vysoké) a díky radám a názorům ostatních které už jsem si buď to našel nebo mi byli poskytnuty, občas i od někoho tady, se to začíná obracet k lepšímu. V podstatě tedy ještě objevuji svoji cestu a jestli mám otevřených 6 pozic tak je to moc.

Partner

@richardegri Úplně tě chápu. Ty začátky jsou složité a důležité je, se tím začátkem nenechat zastrašit a odradit, ba naopak se nad tím pozastavit a vzít to do svých rukou. Brát ty zmatky a špatný kroky, jako materiál pro sebevzdělávání. Nechtít hned napravit první ztráty a další den čekat výhru, to je cesta do 🔥. Když se člověk naučí základy, k tomu si dá vlastní názor, rozumný pohled na věc a přidá rady od zkušenějších, tak je to fajn! Fakt fu*k tipáč kolego :D

Ať se daří a klobouk dolu.

Ty budeš dobrej kaňour Fílo, kdybych za tebou měl do toho Liberca přijet sám ty vado :D

Díky za support Fílo ;)

Přesně o tomhle je tahle komunita.👍👍 Jak píšeš.. i já a můj kolega @filiptimulak jsme do toho šli také po hlavě, důležité je co nejvíc studovat a nastavit hlavu plus pravidelnos. A hlavně nedělat ukvapené nákupy.. radši si počkej az budeš mít více informací. Jeden můj mentor mi řekl když chceš něco koupit nebo prodat vyspi se na to.. dej si ten čas.. já osobně investuju konzervativně s tím že chci držet 10, 20 i 30 let a den, dva i třeba týden na rozmyšlenou nehraje takovou roli v dlouhém horizontu.. ať se ti daří.

To "vyspi se na to" už sem taky začal používat. Tak tos mě teď uklidnil že to je OK, jelikož já mám vždycky takovou tu pachuť v konečníku že ten projedu "obchod století"

Pokud se tímhle směrem teprv vydáváš, tak ono to sice zní jako rada hrozně primitivně a "selskej rozum", ale vidím ne úplně málo lidí, obzvlášť těch co začínají, padat do něčeho čemu se říká "yield chasing". Chtějí hlavně dividendy, vidí že plácnu nějaká tabákovka vyplácí 7-8% tak do toho vletí po hlavě, a úplně odignorují jestli ten byznys má cashflow na to takovou dividendu udržet, jestli má potenciál jí zvyšovat, jak moc taková vysoká dividenda brzdí tu firmu reinvestovat volný kapitál efektivněji než výplatou hotovosti akcionářům, jestli ten byznys jako celek je řízen dobře/špatně, jaké jsou vyhlídky celého oboru atd.  

Aaaanyway, v rámci divi se dá koukat na firmy jako $SBUX+3.4% $LOW-0.5% $HD+0.4% $PEP-0.5% $MSFT-0.2% $JNJ+0.2% $GD+1.1%  (obecně hlavně velké, dospělé, stabilní firmy). Pokud člověku záleží na přísunu hotovosti z dividend dá se koukat taky na nemovitostní trusty (REIT), které jsou primárně postavené na výplatě většiny zisků v hotovosti akcionářům $O-0.1% $VICI+0.3% $SPG+0.1% $PSA+0.6% $WPC+0.9% apod., jenom poznámka - REITy vyžadují trochu jiný způsob analýzy než klasické akcie firem.

Partner

👌

Podívej se na reity . $O-0.1% , $VICI+0.3% , $WPC+0.9% ... Všechny mám v portfoliu... Zkus si udělat analýzu a výhodnost zda se ti hodí do portfolia a je v souladu s tvojí strategii.🤟

Vyhodnoť

Partner

$O-0.1%, $PM-0.8%, $VALE+2.6%. Za mě parádní akcie 😁

Co třeba Starbucks? Dividenda jim poměrně rychle roste. Stabilní byznys.