S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Бъдещото въздействие на изкуствения интелект върху изборите в САЩ

Ventseslav Vodenicharov
19. 1. 2024
1 min read

Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, уверява обществеността, че ИИ и САЩ ще останат независимо от резултата от президентските избори. Във връзка с нарастващата загриженост относно влиянието на технологиите върху политическия процес Алтман подчертава значението на мерките за предотвратяване на злоупотребата с ИИ в предизборните кампании.

Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, се изказва спокойно за бъдещето на изкуствения интелект и политиката в Съединените щати, въпреки категоричната победа на Доналд Тръмп в републиканските избори. Алтман подчерта, че независимо от резултата от тазгодишните президентски избори технологичните иновации и изкуственият интелект ще останат в съответствие с демократичните ценности.

В речта си на Световния икономически форум Алтман подчерта значението на мерките за предотвратяване на злоупотребата с изкуствен интелект в политическите кампании. В контекста на нарастващата загриженост относно потенциалното влияние на технологиите върху изборния процес Алтман подчерта, че въпреки предишните изборни цикли той е по-малко притеснен от манипулации чрез изкуствен интелект.

Сътрудничество с правителството на САЩ

OpenAI, компания, която се занимава с разработването на изкуствен интелект, в контекста на предстоящите президентски избори издаде нови мерки за предотвратяване на злоупотребата с нейната технология в политически кампании. Една от мерките е пълна забрана за използване на ChatGPT в политически контекст.

"Смятам, че нашата роля е много различна от тази на платформите за разпространение като социалните мрежи или издателите на новини. Разбира се, ние трябва да работим с тях, така че е все едно вие да генерирате тук и да разпространявате тук. И трябва да има добър разговор между нас."
Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI

Обсъждайки бъдещето на регулирането на ИИ в САЩ, Алтман заяви, че приемането на нови стандарти за безопасност и сигурност е от ключово значение. Той напомни на аудиторията, че миналата година президентът Байдън издаде изпълнителна заповедс която призовава за нови стандарти за сигурност, неприкосновеност на личния живот и прилагане на гражданските права в ИИ.

Алтман смята, че ролята на OpenAI е различна от платформите за разпространение. Въпреки това той също така заяви, че компанията трябва внимателно да следи и да осигури строг контрол върху своите инструменти, за да предотврати злоупотребата с тях в политическата среда.

Отказ от отговорност: В Bulios може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.