S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

Viitorul impact al inteligenței artificiale asupra alegerilor din SUA

Atanasie Constantinescu
19. 1. 2024
3 min read

Sam Altman, CEO al OpenAI, asigură publicul că AI și SUA vor rămâne în continuare stabile, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale. Având în vedere preocupările tot mai mari legate de influența tehnologiei asupra procesului politic, Altman subliniază importanța măsurilor de prevenire a utilizării abuzive a IA în campaniile electorale.

Sam Altman, directorul general al OpenAI, a vorbit cu seninătate despre viitorul inteligenței artificiale și politica din Statele Unite, în ciuda victoriei zdrobitoare a lui Donald Trump în adunările republicane. Altman a subliniat că, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din acest an inovația tehnologică și inteligența artificială vor rămâne în concordanță cu valorile democratice.

Luând cuvântul în cadrul Forumului Economic Mondial Altman a subliniat importanța măsurilor de prevenire a utilizării abuzive a inteligenței artificiale în campaniile politice .În contextul preocupărilor tot mai mari legate de potențiala influență a tehnologiei asupra procesului electoral, Altman a subliniat că, în ciuda ciclurilor electorale anterioare, este mai puțin îngrijorat de manipularea prin intermediul inteligenței artificiale.

Cooperarea cu guvernul SUA

OpenAI, o companie activă în dezvoltarea inteligenței artificiale, în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale a emis noi măsuri pentru a preveni utilizarea abuzivă a tehnologiei sale în campaniile politice. Una dintre aceste măsuri este interzicerea totală a utilizării ChatGPT în context politic.

"Cred că rolul nostru este foarte diferit de cel al platformelor de distribuție, cum ar fi rețelele sociale sau editorii de știri. Bineînțeles că trebuie să lucrăm cu ei, deci este ca și cum ai genera aici și ai distribui aici. Și trebuie să existe o conversație bună între noi."
Sam Altman, director executiv al OpenAI

Discutând despre viitorul reglementării AI în SUA, Altman a declarat adoptarea unor noi standarde de siguranță și securitate este esențială. El a reamintit publicului că președintele Biden a emis un ordin executiv anul trecutsolicitând noi standarde pentru securitate, confidențialitate și respectarea drepturilor civile în domeniul IA.

Altman consideră că rolul OpenAI este diferit față de platformele de distribuție. Cu toate acestea, el a mai spus că societatea trebuie să monitorizeze cu atenție și să asigure un control strict asupra instrumentelor sale pentru a preveni utilizarea lor abuzivă în mediul politic.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită a propriei dumneavoastră.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.