S&P 500 ^GSPC
5,069.79
-0.17%
Tesla TSLA
$203.38
+1.83%
Alphabet GOOG
$137.58
-1.80%
Nvidia NVDA
$775.06
-1.52%
Apple AAPL
$181.26
-0.75%
Meta META
$485.46
-0.33%
Amazon AMZN
$173.39
-0.09%
Microsoft MSFT
$407.23
-0.06%

A mesterséges intelligencia jövőbeli hatása az amerikai választásokra

György Sárosi
19. 1. 2024
3 min read

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója, biztosítja a nyilvánosságot, hogy a mesterséges intelligencia és az Egyesült Államok továbbra is az elnökválasztás kimenetelétől függetlenül stabilan megmarad. A technológiának a politikai folyamatokra gyakorolt befolyásával kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt Altman hangsúlyozza a választási kampányokban a mesterséges intelligenciával való visszaélések megelőzését célzó intézkedések fontosságát.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója, higgadtan beszélt a mesterséges intelligencia jövőjéről. és a politikáról az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy Donald Trump elsöprő győzelmet aratott a republikánus választásokon. Altman hangsúlyozta, hogy az idei elnökválasztás kimenetelétől függetlenül a technológiai innováció és a mesterséges intelligencia összhangban marad a demokratikus értékekkel.

A Világgazdasági Fórumon tartott beszédében Altman hangsúlyozta a mesterséges intelligenciával való visszaélések politikai kampányokban való megakadályozását célzó intézkedések fontosságát. Atechnológiának a választási folyamatra gyakoroltpotenciális befolyásamiatti növekvő aggodalmakkal összefüggésben Altman hangsúlyozta, hogy a korábbi választási ciklusok ellenére kevésbé aggódik a mesterséges intelligencián keresztül történő manipuláció miatt.

Együttműködés az amerikai kormánnyal

A mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó OpenAI vállalat a közelgő elnökválasztás kapcsán új intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megakadályozza a technológiájával való visszaélést a politikai kampányokban. Az egyik intézkedés a következő a ChatGPT politikai kontextusban történő használatának teljes tilalma.

"Úgy gondolom, hogy a mi szerepünk nagyon különbözik az olyan terjesztési platformokétól, mint a közösségi hálózatok vagy a hírkiadók. Természetesen együtt kell működnünk velük, tehát olyan, mintha itt generálnánk és itt terjesztenénk. És jó beszélgetésnek kell lennie köztünk."
Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója

A mesterséges intelligencia amerikai szabályozásának jövőjét megvitatva Altman elmondta , hogy azúj biztonsági és védelmi szabványok elfogadása kulcsfontosságú. Emlékeztette a hallgatóságot, hogy Biden elnök tavaly rendeletet adott kiamelyben új biztonsági, adatvédelmi és polgári jogi normákat követelt meg a mesterséges intelligencia területén.

Altman úgy véli, hogy az OpenAI szerepe más a terjesztési platformoktól. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a vállalatnak gondosan nyomon kell követnie és szigorú ellenőrzést kell biztosítania eszközei felett, hogy megakadályozza a politikai környezetben történő visszaéléseket.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólióépítés az Ön feladata, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.