S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

Prihodnji vpliv umetne inteligence na volitve v ZDA

Željko Kos
19. 1. 2024
2 min read

Sam Altman, izvršni direktor podjetja OpenAI, zagotavlja javnosti, da bosta umetna inteligenca in ZDA še naprej ne glede na izid predsedniških volitev. Ob vse večji zaskrbljenosti glede vpliva tehnologije na politični proces Altman poudarja pomen ukrepov za preprečevanje zlorabe umetne inteligence v volilnih kampanjah.

Izvršni direktor OpenAI Sam Altman, je mirno govoril o prihodnosti umetne inteligence in politike v Združenih državah Amerike, kljub veliki zmagi Donalda Trumpa na republikanskih volitvah. Altman je poudaril, da ne glede na izid letošnjih predsedniških volitev bodo tehnološke inovacije in umetna inteligenca ostale v skladu z demokratičnimi vrednotami.

V govoru na Svetovnem gospodarskem forumu Altman je poudaril pomen ukrepov za preprečevanje zlorabe umetne inteligence v političnih kampanjah. Vkontekstu vse večje zaskrbljenosti glede morebitnega vpliva tehnologije na volilni proces je Altman poudaril, da je kljub prejšnjim volilnim ciklom manj zaskrbljen zaradi manipulacij s pomočjo umetne inteligence.

Sodelovanje z vlado ZDA

OpenAI, podjetje, dejavno na področju razvoja umetne inteligence, v kontekstu prihajajočih predsedniških volitev izdalo nove ukrepe za preprečevanje zlorabe svoje tehnologije v političnih kampanjah. Eden od ukrepov je popolna prepoved uporabe tehnologije ChatGPT v političnem kontekstu.

"Menim, da se naša vloga zelo razlikuje od vloge distribucijskih platform, kot so družbena omrežja ali izdajatelji novic. Seveda moramo z njimi sodelovati, torej je tako, da tukaj ustvarjate in tukaj distribuirate. In med nami mora biti dober pogovor."
Sam Altman, izvršni direktor podjetja OpenAI

V razpravi o prihodnosti regulacije umetne inteligence v ZDA je Altman dejal, da je ključnega pomena sprejetje novih varnostnih in zaščitnih standardov. Občinstvo je spomnil, da je predsednik Biden lani izdal izvršni ukazpozval k novim standardom za varnost, zasebnost in uveljavljanje državljanskih pravic na področju umetne inteligence.

Altman meni, da je vloga OpenAI drugačna od distribucijskih platform. Vendar pa je tudi dejal, da mora podjetje skrbno spremljati in zagotavljati strog nadzor nad svojimi orodji, da bi preprečilo njihovo zlorabo v političnem okolju.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.