S&P 500 ^GSPC
4,962.16
-0.27%
Nvidia NVDA
$679.00
-2.23%
Tesla TSLA
$197.93
+2.15%
Amazon AMZN
$169.77
+1.61%
Meta META
$463.88
-1.56%
Microsoft MSFT
$398.29
-1.12%
Apple AAPL
$182.62
+0.58%
Alphabet GOOG
$142.14
-0.05%

Ще спечели ли deepfake? Бъдещото въздействие на изкуствения интелект върху изборите в САЩ

Teodor Aleksandrov
20. 1. 2024
1 min read

Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, уверява обществеността, че ИИ и САЩ ще останат стабилни, независимо от резултата от президентските избори. При нарастващата загриженост относно влиянието на технологиите върху политическия процес Алтман подчертава значението на мерките за предотвратяване на злоупотребата с ИИ в предизборните кампании.

Главният изпълнителен директор на OpenAI, Сам Алтман, говори спокойно за бъдещето на изкуствения интелект и политиката в Съединените щати, въпреки съкрушителната победа на Доналд Тръмп в републиканските избори. Алтман подчерта, че независимо от резултата от тазгодишните президентски избори технологичните иновации и изкуственият интелект ще останат в съответствие с демократичните ценности.

В речта си на Световния икономически форум Алтман подчерта значението на мерките за предотвратяване на злоупотребата с изкуствен интелект в политическите кампании. В контекста на нарастващата загриженост относно потенциалното влияние на технологиите върху изборния процес Алтман подчерта, че въпреки предишните изборни цикли той е по-малко притеснен от манипулации чрез изкуствен интелект.

Мерки срещу злоупотребата с ИИ

OpenAI, компания, активна в разработването на изкуствен интелект, в контекста на предстоящите президентски избори публикува нови мерки за предотвратяване на злоупотребата с нейната технология в политически кампании. Една от мерките е пълна забрана за използване на ChatGPT в политически контекст.

"Смятам, че нашата роля е много различна от тази на платформите за разпространение като социалните мрежи или издателите на новини. Разбира се, ние трябва да работим с тях, така че е все едно вие да генерирате тук и да разпространявате тук. И между нас трябва да има добър разговор."
Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI

Обсъждайки бъдещето на регулирането на ИИ в САЩ, Алтман заяви, че приемането на нови стандарти за безопасност и сигурност е от ключово значение. Той напомни на аудиторията, че миналата година президентът Байдън издаде изпълнителна заповедс която призова за нови стандарти за сигурност, неприкосновеност на личния живот и прилагане на гражданските права в ИИ.

Алтман смята, че ролята на OpenAI е е различна от тази на платформите за разпространение. Въпреки това той също така заяви, че компанията трябва да следи отблизо и да осигури строг контрол върху своите инструментиза да предотврати злоупотребата с тях в политическа среда.

Отказ от отговорност: В Bulios може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.