S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Va câștiga deepfake? Viitorul impact al inteligenței artificiale asupra alegerilor din SUA

Atanasie Constantinescu
20. 1. 2024
3 min read

Sam Altman, CEO al OpenAI, asigură publicul că AI și SUA vor rămâne stabile indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale. Având în vedere preocupările tot mai mari legate de influența tehnologiei asupra procesului politic, Altman subliniază importanța măsurilor de prevenire a utilizării abuzive a IA în campaniile electorale.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a vorbit calm despre viitorul inteligenței artificiale și al politicii în Statele Unite, în ciuda victoriei zdrobitoare a lui Donald Trump în adunările republicane. Altman a subliniat că indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din acest an inovația tehnologică și inteligența artificială vor rămâne în concordanță cu valorile democratice.

Luând cuvântul în cadrul Forumului Economic Mondial Altman a subliniat importanța măsurilor de prevenire a utilizării abuzive a inteligenței artificiale în campaniile politice. În contextul preocupărilor tot mai mari legate de potențiala influență a tehnologiei asupra procesului electoral, Altman a subliniat că, în ciuda ciclurilor electorale anterioare, este mai puțin îngrijorat de manipularea prin intermediul inteligenței artificiale.

Măsuri împotriva utilizării abuzive a inteligenței artificiale

OpenAI, o companie activă în dezvoltarea inteligenței artificiale, în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale a emis noi măsuri pentru a preveni utilizarea abuzivă a tehnologiei sale în campaniile politice. Una dintre aceste măsuri este o interdicție totală de utilizare a ChatGPT în context politic.

"Cred că rolul nostru este foarte diferit de cel al platformelor de distribuție, cum ar fi rețelele sociale sau editorii de știri. Bineînțeles că trebuie să lucrăm cu ei, deci este ca și cum ai genera aici și ai distribui aici. Și trebuie să existe o conversație bună între noi."
Sam Altman, director executiv al OpenAI

Discutând despre viitorul reglementării AI în SUA, Altman a declarat adoptarea unor noi standarde de siguranță și securitate este esențială. El a reamintit publicului că președintele Biden a emis un ordin executiv anul trecutsolicitând noi standarde pentru securitate, confidențialitate și respectarea drepturilor civile în domeniul IA.

Altman consideră că rolul OpenAI este următorul diferit de cel al platformelor de distribuție. Cu toate acestea, el a mai spus că compania trebuie să monitorizeze îndeaproape și să asigure un control strict asupra instrumentelor salepentru a preveni utilizarea lor abuzivă într-un mediu politic.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită pe cont propriu.

Sursa: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.