S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Deepfake fog nyerni? A mesterséges intelligencia jövőbeli hatása az amerikai választásokra

György Sárosi
20. 1. 2024
3 min read

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója biztosítja a nyilvánosságot, hogy a mesterséges intelligencia és az USA stabil marad, függetlenül az elnökválasztás eredményétől. A technológia politikai folyamatokra gyakorolt befolyásával kapcsolatos növekvő aggodalmak miatt Altman hangsúlyozza a választási kampányokban a mesterséges intelligenciával való visszaélések megelőzését célzó intézkedések fontosságát.

Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman a következőkről beszélt a mesterséges intelligencia és a politika jövőjéről az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy Donald Trump elsöprő győzelmet aratott a republikánus választásokon. Altman hangsúlyozta, hogy az idei elnökválasztás kimenetelétől függetlenül a technológiai innováció és a mesterséges intelligencia összhangban marad a demokratikus értékekkel.

A Világgazdasági Fórumon tartott beszédében Altman hangsúlyozta a mesterséges intelligenciával való visszaélések politikai kampányokban valómegakadályozását célzó intézkedések fontosságát. A technológiának a választási folyamatra gyakorolt potenciális befolyása miatti növekvő aggodalmakkal összefüggésben Altman hangsúlyozta, hogy a korábbi választási ciklusok ellenére kevésbé aggódik a mesterséges intelligencián keresztül történő manipuláció miatt.

A mesterséges intelligenciával való visszaélés elleni intézkedések

A mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó OpenAI vállalat a közelgő elnökválasztás kapcsán új intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megakadályozza a technológiájával való visszaélést a politikai kampányokban.. Az egyik intézkedés a következő a ChatGPT politikai kontextusban történő használatának teljes tilalma.

"Úgy gondolom, hogy a mi szerepünk nagyon különbözik az olyan terjesztési platformokétól, mint a közösségi hálózatok vagy a hírkiadók. Természetesen együtt kell működnünk velük, tehát olyan, mintha itt generálnánk és itt terjesztenénk. És jó beszélgetésnek kell lennie köztünk."
Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója

A mesterséges intelligencia amerikai szabályozásának jövőjét megvitatva Altman elmondta, hogy a biztonságra és a védelemre vonatkozó új szabványok elfogadása kulcsfontosságú. Emlékeztette a hallgatóságot, hogy Biden elnök tavaly végrehajtási rendeletet adott kiamelyben új biztonsági, adatvédelmi és polgári jogi normákat követelt meg a mesterséges intelligencia területén.

Altman úgy véli, hogy az OpenAI szerepe az alábbi. különbözik a terjesztési platformoktól. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a vállalatnak szorosan nyomon kell követnie és szigorú ellenőrzést kell biztosítania az eszközei feletthogy megakadályozza a politikai környezetben történő visszaéléseket.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólióépítés az Ön feladata, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.