S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

Ali bo deepfake zmagal? Prihodnji vpliv umetne inteligence na ameriške volitve

Primoz Krajnc
20. 1. 2024
2 min read

Sam Altman, izvršni direktor podjetja OpenAI, zagotavlja javnosti, da bosta umetna inteligenca in ZDA ostali stabilni ne glede na izid predsedniških volitev. Ob vse večji zaskrbljenosti glede vpliva tehnologije na politični proces Altman poudarja pomen ukrepov za preprečevanje zlorabe umetne inteligence v volilnih kampanjah.

Sam Altman, izvršni direktor podjetja OpenAI, je spregovoril mirno o prihodnosti umetne inteligence in politike v Združenih državah Amerike, in to kljub veliki zmagi Donalda Trumpa na republikanskih zborovanjih. Altman je poudaril, da ne glede na izid letošnjih predsedniških volitev bodo tehnološke inovacije in umetna inteligenca ostale v skladu z demokratičnimi vrednotami.

V govoru na Svetovnem gospodarskem forumu Altman je poudaril pomen ukrepov za preprečevanje zlorabe umetne inteligence v političnih kampanjah. V kontekstu vse večje zaskrbljenosti glede morebitnega vpliva tehnologije na volilni proces je Altman poudaril, da je kljub prejšnjim volilnim ciklom manj zaskrbljen zaradi manipulacij s pomočjo umetne inteligence.

Ukrepi proti zlorabi umetne inteligence

OpenAI, podjetje, dejavno na področju razvoja umetne inteligence, v zvezi s prihajajočimi predsedniškimi volitvami izdalo nove ukrepe za preprečevanje zlorabe svoje tehnologije v političnih kampanjah.. Eden od ukrepov je popolna prepoved uporabe tehnologije ChatGPT v političnih kampanjah.

"Menim, da se naša vloga zelo razlikuje od vloge distribucijskih platform, kot so družbena omrežja ali izdajatelji novic. Seveda moramo z njimi sodelovati, torej je tako, da tukaj ustvarjate in tukaj distribuirate. In med nami mora biti dober pogovor."
Sam Altman, izvršni direktor podjetja OpenAI

V razpravi o prihodnosti regulacije umetne inteligence v ZDA je Altman dejal, da je ključnega pomena sprejetje novih standardov za varnost in zaščito. Občinstvo je spomnil, da je predsednik Biden lani izdal izvršni ukazpozval k novim standardom za varnost, zasebnost in uveljavljanje državljanskih pravic na področju umetne inteligence.

Altman meni, da je vloga organizacije OpenAI drugačna od distribucijskih platform. Vendar pa je dejal tudi, da mora podjetje skrbno spremljati in zagotavljati strog nadzor nad svojimi orodjida bi preprečili njihovo zlorabo v političnem okolju.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito lastno analizo.

Vir: Yahoo Finance, CNBC, Bloomberg

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.