S&P 500 ^GSPC
4,961.36
-0.28%
Nvidia NVDA
$680.61
-2.00%
Tesla TSLA
$197.59
+1.98%
Meta META
$464.53
-1.43%
Amazon AMZN
$169.22
+1.28%
Microsoft MSFT
$399.01
-0.94%
Apple AAPL
$182.24
+0.37%

Fed va începe discuțiile privind o posibilă reducere a dobânzii!🚀🪄🪄

Până în prezent, factorii de decizie au evitat să ia o decizie definitivă, în ciuda faptului că discuțiile despre o posibilă reducere a dobânzii au început în decembrie.🗓️

Comitetul federal pentru piața monetară este așteptat să să lase ratele dobânzilor neschimbate pentru a patra ședință consecutivă, la 30 și 31 ianuarie, la Washington. Cu toate acestea, toată atenția este îndreptată către reuniunea FOMC din martie și către urmările acesteia.

Fed a lăsat să se înțeleagă că este posibil să înceapă o discuție privind parametrii mai largi de reducere a ratelor dobânzilor. Deși președintele Fed din San Francisco, Mary Daly, subliniază că este prematur să ne așteptăm la o reducere imediată a ratei dobânzii. Prudența este esențială, având în vedere istoricul reacțiilor exagerate la schimbările economice, cu consecințe nedorite.

Ea vrea să se asigure că inflația este pe cale să atingă ținta de 2% a băncii centrale înainte de a relaxa politica.

Activitatea economică și piețele forței de muncă sunt stabile, dar accentul este pus pe inflație. Un pas greșit ar putea însemna repetarea greșelilor din trecut. Guvernatorul Fed, Christopher Waller, subliniază nevoia de răbdare în timp ce investitorii își ajustează așteptările pentru o posibilă reducere a ratei dobânzii.

În perioada următoare, datele privind inflația și produsul intern brut vor fi esențiale pentru luarea deciziilor de către FOMC. Cu toate acestea, perioada preelectorală aduce un strat suplimentar de complicații, cu așteptări privind potențialele critici din partea factorilor de decizie.

Când credeți că Fed va ieși cu prima reducere a ratei dobânzii?


Nu mă aștept la o reducere a dobânzii în martie după datele din decembrie.