S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

Това са 3 компании от публичния сектор, които изплащат много солидни дивиденти

Игор Иванов
24. 1. 2024
1 min read

Услугите за комунални услуги играят ключова роля на един динамичен пазар, на който все повече се набляга на устойчивите и възобновяеми енергийни източници. Ако сте инвеститор, който търси комбинация от дивиденти и перспективен растеж, тази акция може да ви допадне. Тези три интересни компании са в публичния сектор, предлагат атрактивни дивиденти и показват потенциал в този специфичен сектор.

Компаниите за комунални услуги са ключов елемент на всеки развиващ се пазар и на прехода към възобновяема енергия. Нека разгледаме три много интересни акции, които биха могли да бъдат чудесни попълнения към вашия портфейл.

Entergy $ET+0.0%

Entergy се превърна в ключов играч в света на електроразпределението, с повече от 3 милиона клиенти в южните щати на САЩ. Въпреки лекия спад в цената на акциите си през последната година, компанията Entergy продължава да държи позициите си на пазара. Компанията активно участва визвеждането от експлоатация на атомни електроцентрали и диверсифицира производството си на електроенергия към възобновяеми източници.

В най-новите си резултати за приходите компанията отчете продажбите са намалели, но нетната печалба се е увеличила, което показва нейната устойчивост в конкурентна среда. S дивидентна доходност от около 4,6% годишно и стабилен ръст на дивидентите в продължение на почти едно десетилетие, Entergy е привлекателен актив за инвеститорите.

Сега, при търговията под текущата си оценка, може би е подходящият момент да инвестирате в тази компания.

ET
$14.86 $0.22 +1.50%
Fair Price: $45.71
Hjcvqh: 16.09%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Enel Chile $ENIC+0.0%

Enel Chile, водещата енергийна компания в Чили. е основен играч в възобновяемата енергия. Нейното широкообхватно производство на енергия включва топлинна, водна, вятърна и слънчева енергия, което я прави ключова компания в трансформацията на енергийния сектор.

Въпреки текущата па спад в цената на акциите, трябва да се подчертае, че компанията предлага инвестиционен потенциал за тези, които търсят възможност да се възползват намалената оценка. Този спад може да е временен и да отразява краткосрочни ефекти, което създава интересна ситуация за инвеститорите.

Въпреки неотдавнашните колебания в изплащането на дивиденти Enel Chile все още предлага атрактивна дивидентна доходност от над 12% годишно. Тази доходност може да бъде привлекателна за инвеститорите, особено за тези, които търсятстабилна, но печеливша инвестиция в енергийния сектор.

Edison International $EIX+0.0%

Edison International, водеща енергийна компания за битови, търговски и промишлени клиенти в Южна Калифорния, е в стабилна пазарна позиция, но също така се отличава със способността си да доставя иновативни решения в енергийния сектор. Въпреки леки промени в цената на акциите през последната година Edison International се задържа стабилна.

Силен годишен дивидентна доходност от 4,6% и зашеметяващата осемнадесетгодишна тенденция на нарастване на дивидентите правят Edison International повече от просто стабилен играч в сектора на комуналните услуги, а представлява новатор и визионер в енергийната индустрия.

Инвеститорите, които харесват комбинацията от стабилност и перспективи за растеж в сектора на комуналните услуги, могат да намерят в Edison International вдъхновяваща възможност.

Отказ от отговорност: В Bulios ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи изцяло от вас, затова винаги извършвайте задълбочен самоанализ.

Източник.

Прочетете цялата статия безплатно?
Продължете 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.