S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Acestea sunt 3 companii din sectorul public care plătesc un dividend foarte solid

Sandu Dalca
24. 1. 2024
3 min read

Serviciile de utilități joacă un rol esențial pe o piață dinamică, în care se pune un accent din ce în ce mai mare pe sursele de energie durabile și regenerabile. Dacă sunteți un investitor în căutarea unei combinații de dividende și creștere prospectivă, acest titlu v-ar putea atrage. Aceste trei companii interesante fac parte din sectorul public, oferă dividende atractive și prezintă potențial în acest sector specific.

Serviciile publice sunt un element cheie al oricărei piețe emergente și al tranziției către energia regenerabilă. Să aruncăm o privire la trei acțiuni foarte interesante care ar putea fi adăugiri excelente în portofoliul dumneavoastră.

Entergy $ET-1.1%

Entergy a devenit un jucător cheie în lumea distribuției de energie electrică, cu peste 3 milioane de clienți în statele din sudul SUA. În ciuda unei ușoare scăderi a prețului acțiunilor sale în ultimul an, compania Entergy continuă să se mențină pe piață. Compania este implicată activ îndezafectarea centralelor nucleare și în diversificarea producției de energie electrică către surse regenerabile.

În cele mai recente rezultate ale câștigurilor sale, compania a raportat vânzările au scăzut, dar venitul net a crescut, demonstrând rezistența sa într-un mediu competitiv. S un randament al dividendelor de aproximativ 4,6%. pe an și o creștere constantă a dividendelor timp de aproape un deceniu, Entergy este un activ atractiv pentru investitori.

Acum, cu o tranzacționare sub evaluarea sa actuală, poate fi momentul potrivit pentru a investi în această companie.

ET
$14.53 -$0.16 -1.09%
Fair Price: $78.57
Josvyr: 46.23%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Enel Chile $ENIC+1.0%

Enel Chile, principala companie de energie electrică din Chile. este un jucător important în energie regenerabilă. Producția sa extinsă de energie include energie termică, hidroelectrică, eoliană și solară, ceea ce o face o companie cheie în transformarea sectorului energetic.

În pofida actualei pico de scădere a prețului acțiunilor, trebuie subliniat faptul că societatea oferă un potențial de investiții pentru cei care caută o oportunitate de a profita de evaluării reduse. Această scădere poate fi temporară și reflectă efecte pe termen scurt, creând o situație interesantă pentru investitori.

În ciuda fluctuațiilor recente ale dividendelor plătite Enel Chile oferă în continuare un randament atractiv al dividendelor de peste 12% pe an. Acest randament poate fi atractiv pentru investitori, în special pentru cei care caută oinvestiție stabilă, dar profitabilă, în sectorul energetic.

Edison International $EIX+0.2%

Edison International, o companie lider în domeniul energiei pentru clienții rezidențiali, comerciali și industriali din sudul Californiei, se află într-o poziție stabilă pe piață, dar se remarcă și prin capacitatea de a livra soluții inovatoare în sectorul energetic.. În ciuda ușoarelor modificări ale prețului acțiunilor în ultimul an Edison International s-a menținut fermă.

O puternică cifră anuală randament anual al dividendelor de 4,6%. și o tendință uluitoare de creștere a dividendelor de optsprezece ani fac din Edison International mai mult decât un simplu un jucător stabil în industria utilităților, ci reprezintă un inovator și un vizionar în cadrul industriei energetice.

Investitorii cărora le place combinația dintre stabilitate și perspectivele de creștere din industria utilităților ar putea găsi în Edison International o oportunitate inspirată.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construcția portofoliului depind în întregime de dumneavoastră, așa că efectuați întotdeauna o autoanaliză amănunțită.

Sursă.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.