S&P 500 ^GSPC
4,975.57
-0.60%
Nvidia NVDA
$694.52
-4.35%
Tesla TSLA
$193.76
-3.10%
Amazon AMZN
$167.08
-1.43%
Apple AAPL
$181.56
-0.41%
Meta META
$471.75
-0.33%
Microsoft MSFT
$402.79
-0.31%
Alphabet GOOG
$142.20
+0.31%

Ez 3 olyan állami vállalat, amely nagyon jó osztalékot fizet.

Bandi Császár
24. 1. 2024
4 min read

A közműszolgáltatók kulcsszerepet játszanak egy dinamikus piacon, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fenntartható és megújuló energiaforrások. Ha Ön olyan befektető, aki az osztalék és a várható növekedés kombinációját keresi, akkor ez a részvény vonzó lehet az Ön számára. Ez a három érdekes vállalat az állami szektorban tevékenykedik, vonzó osztalékot kínál és potenciált mutat ebben a speciális szektorban.

A közművek kulcsfontosságú elemei minden feltörekvő piacnak és a megújuló energiára való átállásnak. Nézzünk meg három nagyon érdekes részvényt, amelyek nagyszerű kiegészítései lehetnek a portfóliójának.

Entergy $ET+0.7%

Az Entergy a villamosenergia-elosztás világának meghatározó szereplőjévévált, több mint 3 millió ügyféllel az USA déli államaiban. Annak ellenére, hogy a részvényárfolyama az elmúlt évben kissé csökkent, a Entergy továbbra is megállja a helyét a piacon. A vállalat aktívan részt vesz azatomerőművek leszerelésében és az energiatermelés diverzifikálásában a megújuló energiaforrások felé.

Legutóbbi eredményeiben a vállalat a következőkről számolt be az árbevétel csökkent, de a nettó nyereség nőtt, ami a versenykörnyezetben való ellenálló képességét mutatja. S 4,6% körüli osztalékhozam és majdnem egy évtizede tartó folyamatos osztaléknövekedés, az Entergy vonzó eszköz a befektetők számára.

Most, hogy a kereskedés a jelenlegi értékelés alatt, itt lehet a megfelelő idő befektetni ebbe a vállalatba.

ET
$14.64 $0.10 +0.65%
Fair Price: $27.54
Mesjzk: 71.58%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Enel Chile $ENIC+1.9%

Enel Chile, Chile vezető energiavállalata. jelentős szereplője a megújuló energiaforrások terén. Kiterjedt energiatermelése magában foglalja a hő-, víz-, szél- és napenergiát, így az energiaszektor átalakításában kulcsszerepet játszik.

A jelenlegi prészvényárfolyam csökkenése ellenére hangsúlyozni kell, hogy a vállalat befektetési potenciált kínál azok számára, akik lehetőséget keresnek arra, hogy kihasználják a csökkentett értékelésből. Ez a csökkenés átmeneti lehet és tükrözi rövid távú hatásokat tükröz, ami érdekes helyzetet teremt a befektetők számára.

Az osztalékfizetés közelmúltbeli ingadozásai ellenére Enel Chile még mindig vonzó, évi 12% feletti osztalékhozamot kínál. Ez a hozam vonzó lehet a befektetők számára, különösen azok számára, akikstabil, ugyanakkor jövedelmező befektetést keresnek az energiaszektorban.

Edison International $EIX+0.3%

Edison International, vezető energetikai vállalat a lakossági, kereskedelmi és ipari fogyasztók számára. Dél-Kaliforniában, stabil piaci pozícióban van, de emellett kiemelkedik az innovatív megoldásokat kínál az energiaágazatban. A ellenére a részvényárfolyamok kismértékű változása ellenére az elmúlt évben az Edison International szilárdan tartotta magát.

Erős éves 4,6%-os osztalékhozam és egy elképesztő, tizennyolc éves osztaléknövekedési trend teszi az Edison International-t többé, mint egyszerű egy stabil szereplő a közüzemi iparágban, hanem a innovátor és látnok az energiaiparban.

Azok a befektetők, akik kedvelik a stabilitás és a növekedési kilátások kombinációját a közüzemi ágazatban, megtalálhatják a Edison International inspiráló lehetőséget találnak.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése kizárólag Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Source.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.