S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

To so tri podjetja iz javnega sektorja, ki izplačujejo zelo solidne dividende

Mladen Rudonja
24. 1. 2024
3 min read

Komunalne storitve imajo ključno vlogo na dinamičnem trgu, na katerem je vse večji poudarek na trajnostnih in obnovljivih virih energije. Če ste vlagatelj, ki išče kombinacijo dividend in perspektivne rasti, vam bo ta delnica morda všeč. Ta tri zanimiva podjetja so v javnem sektorju, ponujajo privlačne dividende in kažejo potencial v tem specifičnem sektorju.

Komunalne storitve so ključni element vsakega nastajajočega trga in prehoda na obnovljive vire energije. Oglejmo si tri zelo zanimive delnice, ki bi lahko odlično dopolnile vaš portfelj.

Entergy $ET+0.0%

Podjetje Entergy je postalo ključni igralec v svetu distribucije električne energije, saj ima več kot 3 milijone odjemalcev v južnih državah ZDA. Kljub rahlemu padcu cene delnic v zadnjem letu Entergy še naprej ohranja svoj položaj na trgu. Podjetje aktivno sodeluje prirazgradnji jedrskih elektrarn in diverzifikaciji proizvodnje električne energije v obnovljive vire.

V svojih najnovejših poslovnih rezultatih je podjetje poročalo prodaja se je zmanjšala, vendar se je čisti dobiček povečal, kar kaže na njegovo odpornost v konkurenčnem okolju. S dividendnim donosom približno 4,6 %. na leto in stabilno rastjo dividend že skoraj desetletje, je podjetje Entergy privlačno sredstvo za vlagatelje.

Zdaj, ko je trgovanje pod trenutnim vrednotenjem, je morda pravi čas za naložbo v to podjetje.

ET
$14.86 $0.22 +1.50%
Fair Price: $90.31
Dqgszj: 70.32%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Enel Čile $ENIC+0.0%

Enel Čile, vodilno čilsko energetsko podjetje. je pomemben igralec na področju obnovljivih virov energije. Njegova obsežna proizvodnja energije vključuje toplotno, vodno, vetrno in sončno energijo, zaradi česar je ključno podjetje pri preoblikovanju energetskega sektorja.

Kljub trenutnemu paradi padca cene delnice je treba poudariti, da podjetje ponuja naložbeni potencial. za tiste, ki iščejo priložnost, da izkoristijo znižano vrednotenje. Ta upad je lahko začasen in odraža kratkoročne učinke, kar ustvarja zanimivo situacijo za vlagatelje.

Kljub nedavnim nihanjem pri izplačilu dividend Enel Čile še vedno ponuja privlačen dividendni donos, ki znaša več kot 12 % letno. Ta donos je lahko privlačen za vlagatelje, zlasti tiste, ki iščejostabilno, a donosno naložbo v energetskem sektorju.

Edison International $EIX+0.0%

Edison International, vodilno energetsko podjetje za gospodinjske, poslovne in industrijske odjemalce v južni Kaliforniji, je v stabilnem tržnem položaju, vendar ga odlikuje tudi sposobnost zagotavljanja inovativne rešitve v energetskem sektorju.. Kljub rahlim spremembam cene delnice v zadnjem letu je družba Edison International ostala trdna.

Močna letna 4,6-odstotni dividendni donos in osupljiv osemnajstletni trend rasti dividend, zaradi česar je družba Edison International več kot le le stabilen igralec na področju komunalnih storitev, temveč predstavlja inovatorja in vizionarja v energetski industriji.

Vlagatelji, ki jim je všeč kombinacija stabilnosti in možnosti za rast v komunalni industriji, bi lahko v družbi Edison International navdihujočo priložnost.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja povsem odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito samoanalizo.

Vir.

Preberite celoten članek brezplačno?
Pojdi naprej 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.