S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Máte někdo také svou strategii, kterou se snažíte držet nebo jen kupujete a držíte co to jde? jen doplním že na dlouhodobé držení kupuji ETF ze kterých mám složené portfolio a akcie mám na hraní a obchodování.

Dnes prodám svou pozici v $ABBV-4.6% se ziskem 17% a budu jej přesouvat do $JNJ-0.5%, která klesá. Držím se tak svého plánu realizovat zisk a alokovat jej do pozici které klesaly nebo klesají. Část možná přisypu do $MMM+0.5% pokud ještě klesne a budu čekat na další klesající podniky.

U $AAPL-0.3% mám zisk 11% takže zatím neprodávám, ale stále sleduji vývoj a pokud cena vzroste vystoupím a budu čekat na korekci, ve kterou stále věřím ale to je moje sázka.

Zároveň jdu zítra na prohlídku bytu, který bych měl koupit takže opět sázka na pokles úroků hypoték a tím i růst nemovitostí. Tento byt by měl byt obyvatelný hned takže jej hned zkusím pronajmout s tím že nájem pokryje cca 85-90 % hypotéky. Pokud nepronajmu rychle vrhnu se do rekonstrukce a byt dle podmínek bud zkusím pronajmout plně vybavený, nebo jej prodám.


Ma strategie se (bohuzel) s casem meni, takze nevim jestli to bude nejak napomocne.

Zacinal jsem prevazne s divi aristokraty + index ETF, za podhodnocene nebo fer ceny a tato strategie se ukazala uspesna tak 50/50, protoze nektere jsem prodal jako value trap (u par se to zatim ukazalo jako velmi predcasne;)

Zhodnoceni cca 11%pa, coz je tak nejak v souladu s vykonem sp500 a riziko bylo mnohem vetsi, protoze to bylo jen par firem.

U kterych jsem usoudil, ze ten segment dost dobre neznam nebo ze ty firmy neprekonaji trh jsem prodal a penize dal do index ETF.

Aktualne si nechavam jen ty nejlepsi firmy, ktere mi z toho puvodniho ptf zustaly a nakoupil jen par novych.

Vetsinou to jsou monopoly/oligopoly, pripadne spravci aktiv a konglomeraty. To znamena, ze nejsou temer nikdy levne, ale muzou prekonat trh s vetsi pravdepodobnosti nez ptf, ktere jsem mel predtim.

btw JNJ a MMM jsem prodal s temer nulovym ziskem a jen ABBV mi to bohate vynahradila. Nikomu nebudu radit co ma delat, ale pokud je neco vyrazne levne, tak to ma vetsinou dost dobry duvod;)

díky za sdílení.... já se snažím aplikovat Grahamovu metodu, tedy nakupuj levně a prodávej draze a tato technika není na tradování v rámci dnů či týdnů, ale můžu držet tituly klidně roky a tak ej to v pořádku......její interpretace už je na každým a je naprosto v pořádku, že každý máme svou metodu, jak jsem psal, jednotlivé tituly mám jako hru a studium, většinu portfolia mám v ETF a dalších aktivech.

Grahamovy metody hledání podhodnocené společnosti jsou v dnešní době nepoužitelné.

Máš to prosím přes realitku? Nebo vše sám (nákup i sehnat nájemce)?

Nákup přes realitku, nájemce budu shánět jak sám tak i přes realitku.

Za mne je super kupovat buď přes realitku a nebo s hodne dobrým právníkem,kvůli právním vadam :) já třeba většinu nemovitosti, co mám kupovala přes realitku a některé rovnou od developera :)

A jak ti jde Katko pronájem? Nájemce sháníš sama?