S&P 500 ^GSPC
4,961.36
-0.28%
Nvidia NVDA
$680.61
-2.00%
Tesla TSLA
$197.59
+1.98%
Meta META
$464.53
-1.43%
Amazon AMZN
$169.44
+1.41%
Microsoft MSFT
$399.01
-0.94%
Apple AAPL
$182.45
+0.49%

Današnje dogajanje na borzi!📈

Ameriške delnice so danes pridobile. Indeks S&P 500 se približuje še enemu zgodovinskemu vrhu, saj so optimistični rezultati tehnoloških podjetij, vključno z Netflixom, podprli upanje na nadaljnjo rekordno rast. Tudi Microsoft postavlja nove rekordne vrednosti!

Med trgovanjem dodal Indeks S&P 500 0,7 % in tako nadgradil torkovo novo najvišjo vrednost ob zaprtju. Industrijsko povprečje Dow Jones je nakazalo vrnitev k dobičkom z rastjo za približno 0,3 %.in se je povečal za več kot 100 točk.

Tehnološke delnice so bile uspešne, saj je indeks Nasdaq Composite povečal za približno 1,2 %. potem ko so četrtletni rezultati družbe Netflix $NFLX 📺 pripomogli k pozitivni sliki za potrošnike. Delnice velikana na področju pretočnega videa so se povečale kar za 14 %.saj je število naročnikov preseglo pričakovanja.

Optimizem glede ponovnega vzpona industrije čipov in širjenja tehnologij, ki jih poganja umetna inteligenca, je dobil zagon zaradi pomembnih novic proizvajalca čipov ASML $ASML ⚙️a programskega velikana SAP $SAP.

Tesla $TSLA bo nocoj pritegnila pozornost večine vlagateljev, saj bo po zaprtju trgov objavila svoje rezultate. Pozornost se usmerja na dobave, saj se proizvajalec električnih avtomobilov sooča z izzivi na konkurenčnem trgu, zlasti na Kitajskem. 🚗

Microsoftovatržna vrednost $MSFT je v sredo prvič presegla tri bilijone dolarjev, kar je v preračunu 68,3 bilijona kron. 🖥️

Čeprav nas zdaj zanimajo predvsem rezultati velikanov, ki, kot vidite, za seboj vlečejo celoten trg. Naslednja seja bo prav tako prinesla pomembne informacije Zasedanje ameriške centralne banke Fedna katerem bomo izvedeli, kaj se bo zgodilo z obrestnimi merami.

Gospodarska proizvodnja dosegla najvišjo raven v zadnjih sedmih mesecih - tik pred četrtkovim prvim branjem BDP za četrto četrtletje in petkovo objavo inflacije PCEki Fed pozorno spremlja. 📈

Kako se vam zdi začetek leta 2024?


No comments yet