S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Creșterea puternică a PIB-ului îl bucură pe președintele Biden, dar la ce să ne așteptăm de la Fed?🗓️🪄

Noile date economice sugerează că economia SUA crește mai repede decât se preconiza, ceea ce este foarte bine pentru Casa Albă în perspectiva viitoarelor alegeri. Estimarea PIB-ului pentru acest trimestru a depășit așteptările iar economia pare să se mențină o creștere robustă.

Cu toate acestea, această victorie poate complica procesul de luare a deciziilor a Rezervei Federale (Fed). Prognoza lor inițială de trei reduceri ale ratei dobânzii în acest an nu mai este acum deloc clară. Cu toate acestea, așteptările pieței pentru o reducere încă din luna martie se confruntă cu rezistență din partea Fedcare subliniază nevoia de mai multe date pentru a lua o decizie finală.

Creșterea economică peste așteptări a economiei ar putea întări argumentele în favoarea amânării reducerilor până în martie. Potrivit economistului șef Ryan Sweet z Oxford Economics așteptările pieței ar putea fi premature, având în vedere recenta performanță economică pozitivă.

Cu toate acestea, există vești bune și în ceea ce privește inflația, indicatorul preferat alFed atingând 2% ratele de creștere. Acesta este al doilea trimestru consecutiv în care rata de creștere a fost 2% din planul băncii centrale. Acest lucru ar putea oferi Fed mai multă flexibilitate în decizia de a reduce ratele.

Pe de altă parte, scepticii, cum ar fi David Doyle de la Macquarie Group, subliniază că o reducere imediată nu este sigură. Avem nevoie de mai multe dovezi că inflația se îndreaptă din nou spre 2% țintă pe bază anuală.

Cum vedeți evoluțiile actuale ale economiei americane? Credeți că piețele vor atinge noi ATH-uri după reducerea ratei, pe care le depășesc deja datorită perspectivelor promițătoare și creșterii susținute de inteligența artificială 🚀💸 ?


No comments yet