S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Az erős GDP-növekedés örömet okoz Biden elnöknek, de mit várhatunk a Fedtől?🗓️🪄

Az új gazdasági adatok szerint az amerikai gazdaság az előrejelzéseknél gyorsabban növekszik , ami aFehér Házszámára nagyszerű a közelgő választások előtt . A negyedévre vonatkozó GDP becslés felülmúlta a várakozásokat és úgy tűnik, hogy a gazdaság fenntartja robusztus növekedést.

Ez a győzelem azonban megnehezítheti a döntéshozatalt a Federal Reserve (Fed). Eredeti előrejelzésük, miszerint idén három kamatcsökkentést terveznek, most már egyáltalán nem egyértelmű. A már márciusi csökkentésre vonatkozó piaci várakozások azonban ellenállásba ütköznek a Fedamely hangsúlyozza, hogy több adatra van szükség a végleges döntés meghozatalához.

A gazdaság várakozásokat meghaladó növekedése erősítheti a kamatcsökkentés márciusig történő elhalasztása mellett szóló érveket. A vezető közgazdász szerint Ryan Sweet z Oxford Economics a piaci várakozások elhamarkodottak lehetnek a közelmúltbeli pozitív gazdasági teljesítményt tekintve.

Ugyanakkor az inflációval kapcsolatban is jó hírek vannak, aFedáltal preferált mutató elérte a 2% növekedési ráták. Ez már a második egymást követő negyedév, amikor a növekedési ráta 2% a központi bank tervének. Ez nagyobb rugalmasságot adhat aFed-nek a kamatcsökkentésről szóló döntés meghozatalában.

Másrészt a szkeptikusok, mint például David Doyle a Macquarie Grouptól, rámutatnak, hogy az azonnali csökkentés nem biztos. Több bizonyítékra van szükségünk arra, hogy az infláció visszatér a 2% éves szinten a célhoz.

Hogyan látja az amerikai gazdaság jelenlegi fejleményeit? Ön szerint a piacok a kamatcsökkentés után új ATH-kat fognak elérni, amelyeket már most is meghaladnak az ígéretes kilátásoknak és az AI által támogatott növekedésnek köszönhetően 🚀💸 ?


No comments yet