S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

4 úttörő a technológiai szektorból, akikre érdemes odafigyelni

Vida Fazekas
28. 1. 2024
6 min read

Mindegyik vállalatnak saját kihívásokkal és lehetőségekkel kell szembenéznie, amelyek befolyásolhatják jövőbeli sikerüket a piacon. A mesterséges intelligencia egyre nagyobb hangsúlyt kap, így ezek a vállalatok fontos szereplői saját iparáguknak. Hogyan birkóznak meg a változásokkal, és hogyan ragadják meg a növekedés és az innováció új lehetőségeit?

Új lehetőségek nyílnak meg a vállalatok előtt, hogy a modernizációba, az innovációba és a kockázatkezelésbe történő stratégiai beruházások révén megerősítsék piaci pozíciójukat. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy ezek a cégek hogyan reagálnak a piaci dinamikára, és hogyan használják ki sikeresen az új lehetőségeket pozícióik megerősítésére és piaci sikerek elérésére a digitális tervezés, a mesterséges intelligencia és a kormányzati IT-megoldások versenyében.

Intel $INTC-1.7%

Az Intel az elmúlt években a processzorok úttörőjévé vált és ott volt a processzorok forradalmának születésénél. Az Intel a "vertikális integrációra" tett, ami azt jelenti, hogy nemcsak chipeket gyárt, hanem tervezi is azokat. Ez a stratégia nagyobb nyereséget hozhatde a kutatás és fejlesztés terén a közelmúltban felmerült kihívások azt jelentették, hogy az Intel hogy a vállalat lemaradt a versenytársakkal szemben. Ennek ellenére az Intel létfontosságú szerepet játszik a mesterséges intelligencia jövőjében.

A vállalat Intel a gyártás terén kihívásokkal néz szembe, és ezt igyekszik kezelni. Támogatással, kutatással, fejlesztéssel és a gyártó cégek feljavításába való befektetéssel próbálja visszahódítani a figyelmet.

A jelentős részesedéssel rendelkező "Az amerikai támogatások" és a chipimport jövőbeli korlátozásai révén az Intel stratégiai előnyt biztosíthat magának versenytársaival szemben. Az Intel továbbra is fontos vállalat a mesterséges intelligencia területén, akár akár saját chipjei, akár az ipari innováció támogatása révén.

INTC

Intel

INTC
$41.99 -$0.74 -1.73%
Target Price
40.25 (-4.14% Downside)

INTC

Intel

INTC
$41.99 -$0.74 -1.73%
Fair Price: $51.65
Yqinyy: 9.78%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Synopsys $SNPS-0.6%

A Synopsys szakterülete digitális elektronikai tervezés automatizálása és a félvezetőtervezés egyik vezető szereplője. Egy olyan időszakban, amikor a chiptechnológiák egyre összetettebbé válnak, a Synopsysnak kulcsszerepe van. az új félvezetők tervezésében és tesztelésében. Ahogy az AI chipek iránti kereslet növekszik, úgy válik még a digitális tervezés egyre fontosabb szereplőjévé válik.

A szimulációs szoftvereket gyártó Ansys nemrégiben történt felvásárlása azt sugallja, hogy a Synopsys felismerte, hogymeg kell erősítenie piaci pozícióját, és jobban kell pozícionálnia magát a növekvő AI-iparágban. A Synopsys nem csak a digitális tervezésben vezető szerepet tölt be, hanem adigitális tervezésben is hasznosítja adatelemző eszközeinek képességét. Abefektetők számára ez egy lehetőség arra, hogy lássák, hogyan használja ki a vállalat az új felvásárlásait, és hogyan alkalmazkodik az AI-chipek iránti növekvő kereslethez.

A nagy növekedési potenciállal és az iparágában elfoglalt erős pozícióval rendelkező Synopsys egyre inkább vonzó befektetéssé válik a digitális tervezés területén és a félvezetőfejlesztés számára.

SNPS
$570.28 -$3.72 -0.65%
Target Price
486.9 (-14.62% Downside)

SNPS
$570.28 -$3.72 -0.65%
Fair Price: $558.87
Cpdzcmpm: 03.55%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Palantir Technologies $PLTR-0.4%

A Palantir Technologies, amelynek középpontjában Amerikai kormányzati alkalmazásokra összpontosít, kiemelkedik képességei közül hogy hatalmas mennyiségű érzékeny adatot képes feldolgozni. A mesterséges intelligencia növekvő jelentőségével a hadseregben és a kormányzatban a Palantir óriási terjeszkedési potenciállal rendelkezik. A vállalat fő ügyfelei a kormányzati szervekezért fontos szemmel tartani a Palantir vállalatokat.mennyire hatékonyan tudja megőrizni piaci pozícióját és minőségi szolgáltatásokat nyújtson. A kihívás az ügyfelek bizalmának fenntartása és az alkalmazkodás. a folyamatosan változó igényekhez. a közszféra igényeihez.

Palantir már meghatározó szereplője lett a kormányzati szervezetek adatfeldolgozásának, és jövője a big data szolgáltatások iránti növekvő kereslethez kapcsolódik. A mesterséges intelligencia katonai alkalmazásaiegyre fontosabbá válnak, és a Palantir már most elkezdte kihasználni ezt az igényt.

A befektetők számára érdekes lehet, hogy a vállalat miként tud majdhogyan tud megbirkózni a versennyel a big data területén, és hogyan sikeresen terjeszkedik új piacokon. a hadseregen és a kormányzaton belül.

PLTR

Palantir

PLTR
$24.43 -$0.10 -0.41%
Target Price
11 (-54.97% Downside)

PLTR

Palantir

PLTR
$24.43 -$0.10 -0.41%
Fair Price: $85.62
Vduapwjl: 62.01%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Tyler Technologies $TYL+0.5%

A Tyler Technologies kiemelkedik vezető szerepet tölt be a kormányzati műveleti szoftverek terén. A hasonló cégek közül a legtöbb ügyféllel rendelkező Tyler Technologies alkalmazások széles skáláját kezeli, a veteránrendszerektől a tervezésig. iskolai vállalati erőforrások. Bár a vállalatnak a közelmúltban részvényeinek csökkenésével kellett szembenéznie a növekedés lassulásával és az ösztönző programok változásával kapcsolatos aggodalmak miatt, a Tyler még mindig erős pozícióval rendelkezik a kormányzati IT-megoldások terén.

A vállalatnak új kihívásokkal kell szembenéznie az egyrekifinomultabbá váló kiberbiztonsági fenyegetések formájában.Ez azonban lehetőséget jelenthet a Tyler számára, hogy megerősítse pozícióját a kényes kormányzati és önkormányzati adatokat védő megoldásokmegbízható szolgáltatójaként. A kibertámadások növekvő fenyegetettségével, különösen a mesterséges intelligencia révén, a kormányok hajlamosak lehetnek arra, hogy jobban támaszkodjanak azolyan bevált és biztonságos szolgáltatókra, mint a Tyler Technologies.

A vállalat stratégiai pozícionálása a kormányzati operációs szoftverek terén vonzóvá teszi a vállalatot a piacon. A kiberfenyegetésekkel kapcsolatos növekvő tudatosság és a a biztonságos informatikai megoldások iránti igény miatt a befektetők a Tyler Technologies-ban lehetőséget találhatnak. a kormányzati informatikai szektorba való befektetésre.

TYL
$438.48 $2.08 +0.48%
1 Day
+0%
5 Days
-1.46%
1 Month
-1.67%
6 Months
+14.8%
YTD
+6.96%
1 Year
+28.56%
5 Years
+112.46%
Max.
+20,050.77%

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.com (Bulibulista.hu)


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.