S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

4 pionirji iz tehnološkega sektorja, vredni pozornosti

Željko Kos
28. 1. 2024
5 min read

Vsako od teh podjetij se sooča s svojimi izzivi in priložnostmi, ki lahko vplivajo na njihov prihodnji uspeh na trgu. Zaradi vse večjega poudarka na umetni inteligenci so ta podjetja pomembni akterji v svojih panogah. Kako se spopadajo s spremembami in kako izkoriščajo nove priložnosti za rast in inovacije?

Podjetjem se odpirajo nove priložnosti, da s strateškimi naložbami v posodobitev, inovacije in obvladovanje tveganj okrepijo svoj položaj na trgu. V tem članku obravnavamo, kako se ta podjetja odzivajo na tržno dinamiko in kako uspešno izkoriščajo nove priložnosti za krepitev svojega položaja in doseganje tržnega uspeha v konkurenčnem okolju digitalnega oblikovanja, umetne inteligence in vladnih informacijskih rešitev.

Intel $INTC-1.7%

Intel je postal pionir na področju procesorjev in je bil pri rojstvu revolucije na področju procesorjev. Intel je stavil na "vertikalno integracijo", kar pomeni, da čipov ne le izdeluje, temveč jih tudi oblikuje. Ta strategija lahko prinese večje dobičkevendar so nedavni izzivi na področju raziskav in razvoja povzročili, da je podjetje izgubilo korak s konkurenco. Kljub temu je Intel ključno vlogo v prihodnosti umetne inteligence.

Podjetje Intel se sooča z izzivi v proizvodnji, ki jih poskuša rešiti. S podporo, raziskavami, razvojem in naložbami v nadgradnjo proizvodnih podjetij poskuša ponovno pridobiti pozornost.

S precejšnjim deležem "ameriških nepovratnih sredstev" in prihodnjimi omejitvami pri uvozu čipov si lahko Intel zagotovi strateško prednost pred konkurenti. Intel ostaja pomembno podjetje na področju umetne inteligence, bodisi bodisi z lastnimi čipi bodisi s podporo industrijskim inovacijam.

INTC

Intel

INTC
$41.99 -$0.74 -1.73%
Target Price
40.25 (-4.14% Downside)

INTC

Intel

INTC
$41.99 -$0.74 -1.73%
Fair Price: $33.73
Qsjbrd: 7.03%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Synopsys $SNPS-0.6%

Podjetje Synopsys je specializirano za avtomatizacija digitalnega elektronskega načrtovanja in je vodilni igralec na področju načrtovanja polprevodnikov. V času, ko tehnologije čipov postajajo vse bolj zapletene, ima Synopsys ključno vlogo pri načrtovanju in testiranju novih polprevodnikov. Ker povpraševanje po čipih z umetno inteligenco narašča, postaja še še pomembnejši igralec na področju digitalnega oblikovanja.

Nedavni prevzem proizvajalca simulacijske programske opreme Ansys kaže, da Synopsys prepoznava potrebo po okrepitvi svojega tržnega položaja in boljšem položaju v rastoči industriji umetne inteligence. Synopsys ni le vodilni na področju digitalnega oblikovanja, temveč izkorišča tudi svojo sposobnost zagotavljanja orodij za analizo podatkovpri digitalnem oblikovanju. Zavlagatelje je to priložnost, da vidijo, kako podjetje izkorišča svoje nove pridobitve in kako se prilagaja vse večjemu povpraševanju po čipih z umetno inteligenco.

Z velikim potencialom za rast in močnim položajem v svoji panogi podjetje Synopsys postaja privlačna naložba na področju digitalnega oblikovanja in razvoju polprevodnikov.

SNPS
$570.28 -$3.72 -0.65%
Target Price
486.9 (-14.62% Downside)

SNPS
$570.28 -$3.72 -0.65%
Fair Price: $113.26
Tgytetkl: 35.84%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Palantir Technologies $PLTR-0.4%

Družba Palantir Technologies, ki se osredotoča na vladne aplikacije v ZDA, izstopa po svoji sposobnosti za obdelavo velikih količin občutljivih podatkov. Zaradi vse večjega pomena umetne inteligence v vojski in vladi ima družba Palantir ogromen potencial za širitev. Glavne stranke podjetja so vladne agencijezato je ključnega pomena, da spremljakako učinkovito lahko ohrani svoj tržni položaj in zagotavljati kakovostne storitve. Izziv je ohraniti zaupanje strank in se prilagoditi nenehno spreminjajočim se zahtevam javnega sektorja.

Palantir je že postal prevladujoč akter na področju obdelave podatkov za vladne organizacije, njegova prihodnost pa je povezana z naraščajočim povpraševanjem po storitvah velikih količin podatkov. Vojaške aplikacije umetne inteligencepostajajo bistvene in Palantir je že začel izkoriščati to povpraševanje.

Za vlagatelje bo morda zanimivo videti, kako lahko podjetjese bo podjetje spopadlo s konkurenco na področju velikih podatkov in kako uspešno širi na nove trge v vojski in vladi.

PLTR

Palantir

PLTR
$24.43 -$0.10 -0.41%
Target Price
11 (-54.97% Downside)

PLTR

Palantir

PLTR
$24.43 -$0.10 -0.41%
Fair Price: $33.16
Wqetzjra: 54.58%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Tyler Technologies $TYL+0.5%

Podjetje Tyler Technologies izstopa kot vodilno podjetje na področju programske opreme za vladne operacije. Podjetje Tyler Technologies, ki ima med podobnimi podjetji največ strank, upravlja široko paleto aplikacij, od veteranskih sistemov do načrtovanja šolske vire za podjetja. Čeprav se je podjetje v zadnjem času soočalo s padcem delnic zaradi zaskrbljenosti zaradi upočasnjevanja rasti in sprememb v programih za spodbujanje gospodarstva, je podjetje Tyler še vedno močan položaj na področju vladnih informacijskih rešitev.

Podjetje se sooča z novimi izzivi v obliki kibernetskih varnostnih groženj, ki postajajo vse boljizpopolnjene. Vendar je to lahko priložnost, da podjetje Tyler okrepi svoj položaj zaupanja vrednega ponudnika rešitev, ki ščitijo občutljive podatke državnih in lokalnih oblasti. Zaradi vse večje nevarnosti kibernetskih napadov, zlasti s pomočjo umetne inteligence, se lahko vlade bolj zanašajo napreverjene in varne ponudnike, kot so Tyler Technologies.

Strateški položaj podjetja na področju programske opreme za vladne operacije je privlačno podjetje na trgu. Z vse večjo ozaveščenostjo o kibernetskih grožnjah in potrebe po varnih rešitvah IT lahko vlagatelji v družbi Tyler Technologies najdejo priložnost za naložbe v sektor vladne informacijske tehnologije.

TYL
$438.48 $2.08 +0.48%
1 Day
+0%
5 Days
-1.46%
1 Month
-1.67%
6 Months
+14.8%
YTD
+6.96%
1 Year
+28.56%
5 Years
+112.46%
Max.
+20,050.77%

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito samoanalizo.

Vir.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.