S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

Заплаха за Microsoft: борбата с фалшиви изображения, създадени от изкуствен интелект

Vladimir Mihaylov
29. 1. 2024
1 min read

Тейлър Суифт попадна в неудобна ситуация, когато в интернет се появиха фотомонтажи със сексуално съдържание, които не бяха направени с нейно съгласие. Тези фотомонтажи са били създадени с помощта на изкуствения интелект на Microsoft. Главният изпълнителен директор на Microsoft, Сатя Надела, излезе с позиция в отговор на инцидента и подчерта важността на защитата на безопасността на онлайн средата.

Надела изрази дълбока загриженост относно разпространението на тези фалшиви изображения и подчерта, че е необходимо спешно да се предприемат мерки за борба с тях.

"Мисля, че всички ние печелим, когато онлайн светът е безопасен свят. И затова не мисля, че някой иска онлайн свят, който не е напълно безопасен както за създателите на съдържание, така и за потребителите на съдържание. Затова смятам, че трябва да действаме бързо по този въпрос."
Сатя Надела, главен изпълнителен директор, Microsoft

Microsoftв качеството си на пионер в областта на технологиите за изкуствен интелект ,поема отговорност за безопасната онлайн среда. Компанията инвестира в разработването на технологии за филтриране на съдържание и откриване на злоупотреби в съответствие с принципите си за отговорен изкуствен интелект.

Надела подчерта значението на социалните и технологичните. Майкрософт осъзнава своята роля в тази динамична и се ангажира да укрепва мерките за сигурност.

Microsoft актуализира своя Кодекс за поведение, за да подчертае нулевата толерантност

"Нашият Кодекс за поведение забранява използването на инструментите ни за създаване на съдържание за възрастни или интимно съдържание без съгласие, а всеки повторен опит за създаване на съдържание, което нарушава нашите политики, може да доведе до загуба на достъп до услугата."

Майкрософт $MSFT+0.1% също така се ангажира с редовен мониторинг на съдържанието и бързи действия при установяване на неразрешена дейност. Усилията им са насочени към създаване на безопасна и уважителна онлайн среда за всички потребители.

Борбата с фалшивото съдържание и защитата на онлайн средата са основни задачи Microsoft предприема стъпки за изграждане на по-добра и по-безопасна онлайн среда за всички.

Отказ от отговорност: В Bulios ще намерите много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.