S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Fenyegetés a Microsoft számára: a mesterséges intelligencia által létrehozott hamis képek elleni küzdelem

Bertalan Görög
29. 1. 2024
3 min read

Taylor Swift kellemetlen helyzetbe került, amikor szexuálisan egyértelmű fotómontázsok jelentek meg az interneten, amelyek nem az ő beleegyezésével készültek. Ezeket a fotómontázsokat a Microsoft mesterséges intelligenciája segítségével készítették. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella reagált az esetre, és hangsúlyozta az online környezet biztonságának védelmének fontosságát.

Az NBC Newsnak adott interjújában Nadella mély aggodalmátfejezte ki az ilyen hamis képek terjedése miatt, és hangsúlyozta, hogy sürgősen lépéseket kell tenni ellenük.

"Azt hiszem, mindannyian jól járunk, ha az online világ biztonságos világ. És ezért nem hiszem, hogy bárki is olyan online világot szeretne, amely nem teljesen biztonságos mind a tartalomkészítők, mind a tartalomfogyasztók számára. Úgy gondolom tehát, hogy gyorsan kell lépnünk ebben a kérdésben."
Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója

Microsofta mesterséges intelligencia technológia úttörőjeként felelősséget vállal a biztonságos online környezetért. A vállalat a felelős mesterséges intelligencia elveivel összhangban befektet atartalomszűrést és a visszaélések felderítését szolgáló technológiák fejlesztésébe .

Nadella hangsúlyozta a társadalmi és technológiai együttműködés fontosságát az online tartalmakra vonatkozó szabványok meghatározásában. A Microsoft tudatában van szerepének ebben a dinamikus és elkötelezett a biztonsági intézkedések megerősítése mellett.

E fejlemények fényében a vállalat A Microsoft frissítette magatartási kódexét, hogy hangsúlyozza a zéró toleranciát a törvénytelen tartalmakkal szemben.

"Magatartási kódexünk tiltja eszközeink használatát felnőtt vagy nem beleegyezésen alapuló intim tartalmak előállítására, és az irányelveinket sértő tartalmak előállítására irányuló ismételt kísérletek a szolgáltatáshoz való hozzáférés elvesztését eredményezhetik".
A Microsoft azt mondta

AMicrosoft $MSFT+0.0% emellett elkötelezett a tartalom rendszeres ellenőrzése és a jogosulatlan tevékenység észlelésekor történő azonnali fellépés mellett. Erőfeszítéseik célja, hogy biztonságos és tiszteletteljes online környezetet teremtsenek minden felhasználó számára.

Egyértelmű, hogy a hamisított tartalmak elleni küzdelem és az online környezet védelme alapvető feladatok ma. A Microsoft lépéseket tesz annak érdekében, hogy egy jobb és biztonságosabb online környezet kiépítése mindenki számára.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját maga alapos elemzést.

Forrás: Bulista.hu


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.