S&P 500 ^GSPC
4,981.84
+0.13%
Nvidia NVDA
$674.72
-2.85%
Alphabet GOOG
$143.84
+1.15%
Amazon AMZN
$168.59
+0.90%
Meta META
$468.03
-0.68%
Tesla TSLA
$194.77
+0.52%
Apple AAPL
$182.32
+0.42%
Microsoft MSFT
$402.18
-0.15%

Grožnja Microsoftu: boj proti lažnim slikam, ki jih ustvarja umetna inteligenca

Primoz Krajnc
29. 1. 2024
2 min read

Taylor Swift se je znašla v neprijetnem položaju, ko so se na internetu pojavile fotografije s seksualno eksplicitnimi fotografijami, ki niso nastale z njenim soglasjem. Te fotomontaže so bile ustvarjene s pomočjo Microsoftove umetne inteligence. Microsoftov izvršni direktor Satya Nadella se je odzval na incident in poudaril pomen zaščite varnosti spletnega okolja.

Nadella je izrazil globoko zaskrbljenost zaradi širjenja teh lažnih slik in poudaril, da je treba nujno sprejeti ukrepe za boj proti njim.

"Mislim, da imamo vsi koristi, če je spletni svet varen. Zato mislim, da si nihče ne želi spletnega sveta, ki ne bi bil popolnoma varen tako za ustvarjalce vsebin kot za potrošnike vsebin. Zato menim, da moramo pri tem vprašanju ukrepati hitro."
Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta

Microsoftkot pionir na področju tehnologije umetne inteligence prevzema odgovornost za varno spletno okolje. V skladu s svojimi načeli odgovorne umetne inteligence vlaga v razvoj tehnologij za filtriranje vsebin in odkrivanje zlorab.

Nadella je poudaril pomen družbenih in tehnoloških. Microsoft se zaveda svoje vloge v tem dinamičnem in zavezan h krepitvi varnostnih ukrepov.

Microsoft je posodobil svoj kodeks ravnanja, da bi poudaril ničelno toleranco

"Naš kodeks ravnanja prepoveduje uporabo naših orodij za ustvarjanje intimne vsebine za odrasle ali vsebine, ki ni v skladu s pogodbo, in vsak ponovni poskus ustvarjanja vsebine, ki krši naša pravila, lahko povzroči izgubo dostopa do storitve."

Microsoft $MSFT+0.0% se je zavezal tudi k rednemu spremljanju vsebine in takojšnjemu ukrepanju ob odkritju nepooblaščene dejavnosti. Njihova prizadevanja so namenjena ustvarjanju varnega in spoštljivega spletnega okolja za vse uporabnike.

boj proti lažnim vsebinam in zaščita spletnega okolja sta bistveni nalogi Microsoft sprejema ukrepe za gradnjo boljšega in varnejšega spletnega okolja za vse.

Opozorilo: Na portalu Bulios boste našli veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno sami opravite temeljito analizo.

Vir.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.