S&P 500 ^GSPC
4,975.57
-0.60%
Nvidia NVDA
$694.52
-4.35%
Tesla TSLA
$193.76
-3.10%
Amazon AMZN
$167.08
-1.43%
Apple AAPL
$181.56
-0.41%
Meta META
$471.75
-0.33%
Microsoft MSFT
$402.79
-0.31%
Alphabet GOOG
$142.20
+0.31%

3 акции, които могат да се покачат тази година

Grozdan Grigorov
1. 2. 2024
1 min read

Инвеститорите навлизат в 2024 г., очаквайки интересни промени в представянето на тези три големи компании. Какви са очакванията и стратегиите на тези компании, които биха могли да формират ключови моменти на фондовия пазар през тази година?

В развлекателната индустрия се очаква обрат за стрийминг услугите с пускането на нови филми, стабилните лихвени проценти играят ключова роля за възобновения интерес към жилищата, което може да доведе до ръст на продажбите в строителния сектор, а телекомуникационният сектор се фокусира върху инвестициите в технологии. За инвеститорите, които търсят стойност, тези три акции могат да представляват интерес предвид очакваните промени

Disney $DIS-1.9%

Акция гигант Disney премина през предизвикателства през последните години, които доведоха до временен спад в пазарното му представяне. Ключов елемент от тази ситуация беше новата стрийминг услуга Disney+която, въпреки че донесе известен успех, но също така и финансови загуби. Тригодишната стагнация се дължи на ниска посещаемост на традиционните кина и намалената реклама в медийните мрежи. Въпреки това, през 2024 г. се очаква обрат.

DIS

Disney

DIS
$109.44 -$2.16 -1.94%
Fair Price: $135.77
Stzucv: 55.07%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

С предстоящото пускане на нови филми от добре познати франчайзи като "Отвътре навън", "Дедпул" и "Цар Лъв", компанията има Disney има възможност да възстанови лидерската си позиция в медийната индустрия. Годината 2024 може да бъде ключов период за връщане към рентабилносттас очаквания по-нататъшен растеж на стрийминг услугата Disney+ и положителни перспективи в рекламния сектор, които биха могли да да допринесат за цялостното възстановяване на Disney.

С дългосрочен план за растеж на Disney+ и стратегическо пускане на атрактивни филмови заглавия, които се харесват на различни поколения зрители, компанията Disney се стреми да диверсифицира своето портфолио. Тази диверсификация и положителните перспективи в рекламния сектор могат да бъдат ключови фактори, които да допринесат за положителното развитие на компанията през следващите години.

DIS

Disney

DIS
$109.44 -$2.16 -1.94%
Target Price
149.47 (+36.58% Upside)

Home Depot $HD+0.1%

Home Depot, основен играч в индустрията за подобряване на дома, преживя през последната финансова година спад в продажбите поради намаленото търсене на недвижими имоти. Собствениците на жилища отложиха ремонтите поради високите разходи по заемите, което се отрази на покупките на клиентите. Въпреки това, се очаква ситуацията да се промени през 2024 г.. Стабилните лихвени проценти са ключът към за възобновяване на интереса към жилищата и на покупателната активност в строителния сектор. Home Depot, като ключов играч в този сектор, може да отбележи ръст през новата финансова година поради възстановяването на търсенето на жилища. При прогнозите на анализаторите, които сочат по-високи продажби и печалби през следващата финансова година този гигант в търговията на дребно може да се окаже подходящ за инвеститори, които търсят дългосрочен потенциал.

HD
$362.62 $0.27 +0.07%
Fair Price: $762.00
Mwbworfm: 96.67%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

С очакванията, че стабилизирането на лихвените проценти ще доведе до повишено търсене на жилища, Home Depot ще отбележи увеличение на продажбите на строителни материали. Подобряването на икономическите условия и ниските лихвени проценти могат да насърчат собствениците на жилища да вземат решения за ремонти и подобрения, което може да бъде от полза за този търговец на дребно в областта на жилищното строителство.

С история на на дългосрочна стабилност и силна пазарна позиция има Home Depot има потенциал да продължи да бъде водещ играч в бранша. Инвеститорите, които търсят възможности в строителния сектор, могат да разглеждат компанията като атрактивна инвестиция предвид очакваното възстановяване на строителния сектор.

HD
$362.62 $0.27 +0.07%
Target Price
350.31 (-3.39% Downside)

Verizon $VZ+0.0%

Verizon се отличава с фокуса си върху предоставянето на телекомуникационни услугикоето й осигурява значителна стабилност в една нестабилна и несигурна бизнес среда. Въпреки че ръстът на приходите на компанията не е напълно зашеметяващ, привлекателността за инвеститорите се крие в дивидента, който възлиза на 6,8 %.което е важен фактор за тези, които търсятстабилен доход.

VZ

Verizon

VZ
$40.50 $0.01 +0.02%
Fair Price: $15.70
Hbovvv: 43.21%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

С амбициозните си планове за инвестиции в 5G технологии и ниското ниво на дълг, компанията Verizon Телекомът би могъл да бъдепривлекателна опция за инвеститорите в стойност през тази година, особено като се има предвиднискиятму коефициент P/E.

Това превръща компанията в интересен играч на пазара. В комбинация с стабилни приходи и плановете за технологични иновации Verizon може да се окаже подходящ за инвеститорите с фиксирана доходност атрактивна възможност през 2024 г.

VZ

Verizon

VZ
$40.50 $0.01 +0.02%
Target Price
54.44 (+34.42% Upside)

Отказ от отговорност: В Булиос може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, така че винаги правете задълбочен собствен анализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.