S&P 500 ^GSPC
5,096.27
+0.52%
Amazon AMZN
$176.76
+2.08%
Nvidia NVDA
$791.12
+1.87%
Alphabet GOOG
$139.78
+1.71%
Microsoft MSFT
$413.64
+1.45%
Meta META
$490.13
+1.26%
Apple AAPL
$180.75
-0.37%
Tesla TSLA
$201.88
-0.08%

O seară plăcută investitorilor! Iată un rezumat al declarației de ieri a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC). Pentru cei care nu au ajuns încă la ea. 😉🌐

1) Fed decide să lase ratele neschimbate la 5,50 %, a patra ședință la rând cu această politică stabilă.

2️) În mod semnificativ, declarația Fed nu mai menționează creșterea ratelor dobânzilor. În schimb, se vorbește despre posibile "ajustări"" ale intervalului țintă, sugerând o abordare chibzuită a stabilirii politicii monetare.

3️) Fed dă asigurări că riscurile la adresa economiei sunt acum echilibrate, creșterea numărului de locuri de muncă rămâne puternică, iar inflația, deși se temperează ușor, rămâne la niveluri ridicate. Așadar, este puțin probabil să asistăm în curând la o reducere a ratei dobânzii.

4️) Factorii de decizie politică subliniază că o reducere a dobânzii nu se întrevede la orizont până când nu va exista o mai mare certitudine că inflația se va apropia de 2% țintă.

Declarația Fed a surprins piața, sfidând așteptările privind o reducere timpurie a ratei dobânzii.Fed reiterează faptul că acțiunile viitoare vor depinde de datele economice primite, iar în prezent nu este pregătită să reducă ratele. Este puțin probabil caFed reducă ratele până în luna mai! 📊

Cum vedeți reducerea ratelor dobânzilor? Va fi anul 2024 un basm frumos sau se va transforma într-un iad?


Mișto, nu am ajuns la atât de mult, așa că mulțumesc pentru recapitulare.

Sunteți binevenit, dacă doriți să verificați rezumatul meu al rezultatelor $AMZN+2.1%.

Grozav, o să verific. În general, am fost cam ocupat în ultima vreme și nu am ținut pasul cu prea multe, așa că o informație rapidă ca aceasta vine la îndemână👍.

În opinia mea, Fed nu va juca un rol atât de important în viitoarele mișcări ale pieței. Acum va depinde într-adevăr mult mai mult de cifrele reale care vor veni din partea companiilor. Dacă cererea scade, am putea asista la prețuri mai mici. Dar eventualele corecții sunt naturale și s-ar putea să nu fie cauzate de nimic legat de elementele fundamentale.