S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Fed lasă ratele dobânzilor neschimbate, investitorii speculează asupra direcției următoare

Sandu Dalca
1. 2. 2024
3 min read

Rezerva Federală a anunțat miercuri că va menține ratele dobânzilor neschimbate, provocând o agitație pe piețele financiare și declanșând o dezbatere despre viitoarea direcție a politicii monetare. Rezerva Federală a decis să omită pasajele care sugerau până acum că ar putea majora în continuare ratele dobânzilor, cu condiția ca inflația să rămână peste ținta de 2% stabilită de Fed.

Cu toate acestea, Comitetul Federal a subliniat că în acest moment nu există planuri de a lua măsuri de reducere a ratelor. Această schimbare în formularea politicii a stârnit speculații și incertitudini cu privire lacu privire la direcția pe care o va lua politica monetară în lunile următoare.

Deși unii analiști anticipează că Fed va continua să urmărească o "aterizare ușoară" care ar putea duce la o scădere a inflației fără a avea un impact negativ asupra creșterii economice, alții avertizează asupra riscurilor asociate unei posibile schimbări de direcție a politicii.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că este puțin probabilă o reducere a dobânzii în luna martie, ridicând întrebări suplimentare cu privire la modul în care ar putea evolua politica monetară în viitorul apropiat.

"Nu cred că este probabil ca comitetul să ajungă la un nivel de încredere până la ședința din martie. Vrem să vedem mai multe date bune. Nu este vorba că așteptăm date mai bune, ci o continuare a datelor bune pe care le-am văzut."
Jerome Powell, președintele Fed

Reacțiile pieței la această decizie au fost mixte, dar unii indici bursieri au scăzut. Investitorii urmăresc îndeaproape alte date economice și reacția piețelor care ar putea determina, ce direcție va lua politica Fed în următoarele săptămâni și luni. Având în vedere incertitudinea cu privire la direcția viitoare a politicii monetare, se așteaptă ca piețele financiare să rămână în volatile în perioada următoare.

^DJI
39,131.53 $62.42 +0.16%
1 Day
+0%
5 Days
+0.82%
1 Month
+3.07%
6 Months
+13.33%
YTD
+3.59%
1 Year
+17.84%
5 Years
+49.74%
Max.
+2,922.47%

În general, decizia Rezervei Federale de a menține neschimbate ratele dobânzilor a stârnit speculații și incertitudine pe piețele financiare. Investitorii se află într-o dilemă cu privire la direcția politicii monetare în viitorul apropiat, care provocând volatilitate pe piețe și încurajând o abordare prudentă a deciziilor de investiții.

În plus, datele și indicatorii economici par să ofere o imagine mixtă a stării actuale a economiei.. În timp ce unii indicatori sugerează o creștere solidă și o inflație în scădere, alții sugerează unele semne de slăbiciune, în special în ceea ce privește piața muncii și salariile.

Disclaimer: Veți găsi multă inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construcția portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită pe cont propriu.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.