S&P 500 ^GSPC
5,071.8
-0.33%
Alphabet GOOG
$139.46
-4.01%
Tesla TSLA
$199.29
+3.81%
Nvidia NVDA
$797.77
+1.22%
Apple AAPL
$180.94
-0.87%
Microsoft MSFT
$408.48
-0.45%
Amazon AMZN
$174.66
-0.19%
Meta META
$483.52
-0.11%

A Fed változatlanul hagyja a kamatlábakat, a befektetők a következő irányról spekulálnak

Vida Fazekas
1. 2. 2024
3 min read

A Federal Reserve szerdán bejelentette, hogy változatlanul hagyja a kamatlábakat, ami nagy port kavart a pénzügyi piacokon, és vitát váltott ki a monetáris politika jövőbeli irányáról. A Federal Reserve úgy döntött, hogy elhagyja azokat a passzusokat, amelyek eddig azt sugallták, hogy tovább emelheti a kamatokat, feltéve, hogy az infláció a Fed 2%-os célja felett marad.

A szövetségi bizottság azonban hangsúlyozta, hogy jelenleg nem terveznek kamatcsökkentő lépéseket. Ez a politikai megfogalmazásban bekövetkezett változás spekulációkat és bizonytalanságot váltott ki azzal kapcsolatban, hogya monetáris politika irányát illetően a következő hónapokban.

Bár egyes elemzők arra számítanak, hogy a Fed továbbra is a "puha leszállást" fogja követni, ami az infláció csökkenéséhez vezethet anélkül, hogy a gazdasági növekedést negatívan befolyásolná, mások figyelmeztetnek a politikai irányvonal esetleges megváltoztatásával járó kockázatokra.

Jerome Powell, a Fed elnöke szerint a márciusi kamatcsökkentés valószínűtlen, ami további kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a monetáris politika hogyan alakulhat a közeljövőben.

"Nem tartom valószínűnek, hogy a bizottság a márciusi ülésig elér egy bizalmi szintet. Több jó adatot szeretnénk látni. Nem arról van szó, hogy jobb adatokat várunk, hanem az eddig látott jó adatok folytatását várjuk."
Jerome Powell, a Fed elnöke

A piaci reakciók a döntésre vegyesek voltak, de egyes részvényindexek estek. A befektetők szorosan figyelik az egyéb gazdasági adatokat és a piacok reakcióját, amelyek meghatározhatják, hogy a Fed politikája milyen irányba fog elmozdulni. a következő hetekben és hónapokban. Tekintettel a monetáris politika jövőbeli irányával kapcsolatos bizonytalanságra, a pénzügyi piacok várhatóan továbbra is volatilisek maradnak az elkövetkező időszakban.

^DJI
39,037.72 -$93.82 -0.24%
1 Day
+0%
5 Days
+0.82%
1 Month
+3.07%
6 Months
+13.33%
YTD
+3.59%
1 Year
+17.84%
5 Years
+49.74%
Max.
+2,922.47%

Összességében a Federal Reserve azon döntése, hogy a kamatlábakat változatlanul tartja spekulációkat és bizonytalanságot váltott ki a pénzügyi piacokon. A befektetők dilemmában vannak a monetáris politika közeljövőbeli irányát illetően, ami volatilitást okoz a piacokon és óvatos megközelítésre ösztönöz a befektetési döntések meghozatalához.

Ráadásul úgy tűnik, hogy a gazdasági adatok és mutatók vegyes képet mutatnak a gazdaság jelenlegi állapotáról.. Míg egyes mutatók azt sugallják, hogy szilárd növekedésre és csökkenő inflációra utalnak, mások a gyengeség jeleire utalnak, különösen a munkaerőpiacon és a bérek terén.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulista, Bulista, Bulista, Bulista, Bulista.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.