S&P 500 ^GSPC 5,043.65 +0.50%
Nvidia NVDA $848.60 +2.19%
Amazon AMZN $182.16 +1.77%
Apple AAPL $171.82 +1.49%
Alphabet GOOG $166.94 +0.82%
Microsoft MSFT $397.35 +0.61%
Tesla TSLA $179.04 -0.53%
Meta META $438.35 -0.19%

Mám to stejné jako ostatní, je to směs všeho. Emoce se do toho snažím tahat minimálně a jevíce mě asi zajímá fundament a celkově finanční výkazy společností. Tedy skoro vždy si analýzu udělám sám a pak si jí třeba porovnám s nějakou od někoho jiného.

Ať úplně neopakuju kolegy, tak mám svůj křovácký framework, když se mi zrodí v hlavě nějaká myšlenka na konkrétní firmu:
- obecný pohled na firmu a její stručnou SWOTku + odpověď na základní otázky (chtěl bych to vlastnit? je to dobrej byznys? co hraje pro/proti? atd.)
- full report ze Simply Wall Street, to mi řekne většinu co potřebuju vědět kolem čísel + se kouknu na některé specifické věci/metriky např. na Stratosphere.io (dneska už FinChat) 
- trocha "secret sauce" s pomocí TradingView (ve free verzi)
- pokud mi to všechno dohromady dává nějaký smysl, tak zmáčknu buy

Cizí analýzy jsem hodně omezil, ta value tam prostě není. Jeden člověk napíše/řekne, že je to úplný shit, druhý, že to máš kupovat po vagónech. Neříkaj úplnou pravdu v zásadě oba, ale lumíci nabíhaj jak zběsilí podle toho co si kde přečetli/viděli... tohle není cesta, alespoň pro mě.

Partner

Super řečeno! 
Začínal jsem s analýzami ostatních. Jeden den nákup úplně osvícen, druhý den s jinou analýzou prodávám s krachem společnosti…

Je dobré číst analýzy, ale vzít si z ní pouze střípky do skládačky. 📈

Přesně jak píšou i ostatní, od každého trochu 👍🏽

Tak taky asi od všeho trochu. Tak ono na důkladnou technickou analizu stejně amatér nemá výpočetní kapacitu a u většiny akcií se dá vše dohledat už hotové. 👍pro Bulios. Takže nakonec vítězí že se mi musí libit její podnikání, musí mít perspektivu a u konkrétní společnosti se hlavně dívám na její Moat a Leadership. Je na ní neco výjimečného? A samozřejmě musím mít z držení dobrý pocit. Pokud ho ztratím tak se to nesnažím vysedět a prodávám, třeba i se ztrátou. Teď jsem takhle prodal celou pozici ETF clean energy a investoval sice mnohem riskantněji ale s mnohem lepším pocitem. Samozřejmě ke každé pozici se snazim se udělat si trochu základního forecastigu ale řekl bych ze když ni nakonec ve výběru do čeho začít investovat zbyde několik favoritů tak rozhoduje pocit. Ten rozhodně nepodceňuju, vždyť vyrůstá ze zkušeností a cim víc jich člověk má tak tim víc se na něj může spolehnout. 🤞

Tak nějak mix všeho. Čtu, počítám...ale nakonec tam musí být i ten správný pocit 😁

Partner

Souhlasím ☑️

Není to jen o číslech a proto jsem zvolil možnost “pocitově”.   
Člověk by si měl do těch všech čísel dát i kousek sebe a měla by mu daná investice dávat smysl.  
Podle mě by měla mít investice smysl, i kdyby nebylo čísel nebo vůbec burzy.