S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Zdravím všetkých investorov. V mojom prvom príspevku na bulios, sa chcem opýtať, ako postupujete vy investori, ktorí investujete do veľkých big tech spoločnosti? Nechávate zatiaľ túto časť portfólia rásť, alebo doupujete ďalej s vedomím, že rast je ešte len pred nami. Ste opatrní a túto časť portfólia nechávate tak, lebo podľa vás sú big tech akcie momentálne predražené?

Vote to see the results! 38 answers already!

Neženu se do kupování na ATH. Měl jsem štěstí na načasování, takže kupovat o 50-60% dráž (u firem typu Nvidia nebo Meta o násobek/y) mi moc smysl nedává. Nicméně, může být opodstatnění proč kupovat i za tyhle ceny. Nechci tady úplně popisovat rozborku proč to tak může být, ale pokud je někdo mentálně nastavený tak, že koupí a opravdu se na to 10 let nepodívá (a bude si důsledně sedět na rukách), tak pravděpodobně v docela sympatickém plusu bude i při nákupu na dnešních ATH.

Tak pravdupovediac ani mne sa nechce kupovať na stále väčších ATH. Široký index je istotou.

Tiež mám stanovené váhy jednotlivých titulov v portfóliu.  Keď je big tech podvážený, tak ho dokúpim na určenú váhu bez ohľadu na cenu, veď som ho nakupoval už napr. 5-6 krát.

Partner

Já osobně nakupuji podle své investiční strategie, kdy jsem si postupně od začátku rozložil pozice v portfoliu.  
Dorovnávám si průběžně procentuální rozložení pozic ve svém portfoliu a k tomu sleduji svou aktuální průměrnou cenu akcie dané společnosti. 

Při nakupu používám také technickou analýzu grafu z hlediska historie a aktuálního dění, ze které vidím, kde se momentálně cena akcie nachází a kam by popřípadě mohla směřovat. 
Podle TA grafu mám nastavené zároveň upozornění ceny, abych nepropásl mé očekávání nákupu. 🙃

Vďaka za názor. Je to zaujímavá stratégia

Staci se podivat na jejich vysledky, ten rust ceny tomu odpovida. Nektere firmy jsou mozna trosku mimo "normalni" trzni hodnoty, ale velmi pravdepodobne to ma svuj duvod. Tesim se az mi tu nekdo napise nejaky opodstatneny duvod proc cekat na propad.

Jen pro upresneni, za me jsou ceny pro Amazon, Google, ASML, TSMC atraktivni a pokud nekdo investuje na vic jak 5 let, tak na tom pravdepodobne neprodela a porazi sp500.

Vďaka za názor, je ťažko sa momentálne rozhodovať, čo ísť do toho, alebo čakať.

Pokud si nekdo neni jisty valuaci pro nejaky tech, neni nic nehciho nez posilat kazdy mesic penize do sirokeho indexu.

Partner

Přesně tak. Čekat nemá smysl, ale je dobré být připraven…

Ja vlastne vubec nevim na co bych mel cekat?:)

Az trhu dojde ze nekde udelal chybu ve svych vypoctech nebo az se ukaze, ze ty firmy neadekvatne nadhodnocuji sve vyhledy budoucich prijmu?

Mam cekat na treti svetovou nebo dalsi pandemii?

Kam by ty penize pak z tech "predrazenych" akcii putovaly? Do nejaky value kousku ktere aktualne nikdo nevidi? Pujdou po snizeni sazeb do statnich dluhopisu? Moc rad bych videl, co ta masa aktualne prehlizi a kde se pak v pripade krachu ty penize lepe zhodnoti.

Už si opravdu nedokážu představit, kam by to ještě mohlo růst. Ale burza umí překvapit 🤷‍♂️

Toto som hovoril každý mesiac v minulom roku 😃