S&P 500 ^GSPC
5,137.08
+0.80%
Nvidia NVDA
$822.79
+4.00%
Meta META
$502.30
+2.48%
Alphabet GOOG
$138.10
-1.20%
Amazon AMZN
$178.22
+0.83%
Apple AAPL
$179.63
-0.62%
Microsoft MSFT
$415.50
+0.45%
Tesla TSLA
$202.64
+0.38%

🚀Microsoft $MSFT+0.4% vs Google $GOOGL-1.0%! Bătălia în curs de desfășurare a giganților din tehnologie! 🌐💹

Cum se descurcă acești giganți în domeniul inteligenței artificiale și care dintre ei cred că este cea mai bună alegere?

🔍 Microsoft.

MSFT

Microsoft

MSFT
$415.50 $1.86 +0.45%
1 Day
+0%
5 Days
+0.9%
1 Month
+3.2%
6 Months
+25.89%
YTD
+11%
1 Year
+61.58%
5 Years
+268.9%
Max.
+423,312.4%

Microsoft domină lumea întreprinderilor, iar recenta sa achiziție a dezvoltatorului de jocuri videoActivision Blizzard a dat un nou impuls. În al doilea trimestru fiscal din2024, veniturile au crescut cu 18 % La 62 miliarde USD, depășind estimările analiștilor. Segmentul cloud a înregistrat o creștere de 20 %, Azure înregistrând o creștere de 30 %. Microsoft are un plan interesant , iarinteligența artificială joacă un rol esențial în succesul lor.

🚀 Alphabet: Solid, dar cu semne de întrebare

GOOGL
$137.13 -$1.33 -0.96%
1 Day
+0.01%
5 Days
+0.77%
1 Month
-2.01%
6 Months
+8.85%
YTD
+4.28%
1 Year
+58.53%
5 Years
+157.9%
Max.
+5,640.64%

Alphabet se luptă cu o piață de publicitate digitală în încetinire, ceea ce s-a tradus printr-o creștere mai slabă a veniturilor din publicitate. Veniturile pentru trimestru au crescut cu 13 %dar veniturile din publicitate au fost ușor sub așteptări. Google Cloud se redresează cu o creștere de 26 %dar nu știu cât de eficiente vor fi cu utilizarea inteligenței artificiale.

🖥️Comparații AI

Ambele companii au înregistrat o creștere a prețului acțiunilor, dar mi se pare că Microsoft este mai bine pregătită pentru revoluția din AI. Ofertele diversificate de produse și alianțele strategice cu OpenAI oferă Microsoft un avans. În timp ce Alphabet vizează mai ales publicitatea, Microsoft integrează AI în produsele sale, ceea ce cred că promite un succes mai durabil.

💡 Părerea mea despre această luptă: Microsoft este cea mai bună alegere pentru mine!

Planul Microsoft de a folosi AI pare mai promițător. Cu un portofoliu de produse diversificat și alianțe strategice, se pare că au mai mult potențial în spațiul IA. Un CEO capabil ,Satya Nadella, care a dus deja Microsoft la mai multe succese, are încrederea mea . De aceea, consider că acțiunile Microsoft sunt o alegere mai bună decât acțiunile Alphabet.

Voi ce părere aveți? 🤔Faceți parte din echipa $GOOGL-1.0% sau din echipa$MSFT+0.4%? 💬💼


Eu mai mult la echipa $MSFT+0.4% nimic împotriva $GOOGL-1.0%, am avut-o, am făcut bani pe ea, dar am vândut-o, poate că a fost greșit, dar nu am vrut să am atâta tehnologie și Microsoft pe care o păstrez și o voi păstra. Aș cumpăra acum? ... Nu încă, m-am lăsat păcălit de prețurile mai mici și acum nu mai vreau la aceste prețuri, însă nu mi-ar fi teamă să spun că acești giganți vor crește. Cu Google văd un pic ca un risc încă, cum depind foarte mult de reclame, Microsoft este o mașină de alergat foarte bună, foarte diversificată și chiar și chestia cu inteligența artificială le merge bine, așa că ei conduc cu mine. 😊

Exact, o alegere excelentă și pentru mine. Bineînțeles, momentan aștept un preț mai bun.

De acord, deși vrem să facem profit, dar mi-aș dori să obținem un preț mai bun, măcar 350 de dolari dacă am putea. Dar e greu, ce părere aveți? ... pentru că eu le-am cumpărat undeva pe la 230$ ultima dată și chiar dacă erau 350$ am zis, wow e prea mult, păi azi ce aș da pentru asta ... păi mi-e teamă că în timp o să spuneți, da prețurile de aur care sunt acum ... Pur și simplu ceea ce vreau să spun este că deși am învățat ceva în investiții, încă nu pot să învăț acest "feeling" și să cumpăr la prețurile actuale ...pentru că de multe ori constat că prețul actual este prețul ieftin în viitor. 🙈 ...dar bineînțeles că poate să scadă, și poate să scadă și aici cu AI, dar .... 🤔😂

Eu le am pe amândouă :) și chiar și după ce am citit comparațiile sunt pe ambele echipe :D

Microsoft este în prezent o mașinărie foarte bine unsă, dar toată lumea poate vedea acest lucru și are un preț corespunzător. Comentariul despre poziția lor în domeniul inteligenței artificiale este perfect, deoarece pentru MSFT, orice bucată de plăcintă în domeniul căutării este doar un bonus frumos, iar obiectivul lor principal ar trebui să fie îmbunătățirea produselor și serviciilor existente (cloud, office, securitate cibernetică, LinkedIn, Github, jocuri etc.). În opinia mea, Bing are șanse mici și ar avea o șansă mult mai mare dacă Google ar pierde procesul privind plățile către Apple. Probabil că Microsoft nu ar vrea să plătească așa ceva. În primul rând, nu-i place să fie în ochii autorităților de reglementare și s-ar putea să fie sub nivelul ei, Gates a fost marele rival al lui Jobs și nu ar lăsa să se întâmple asta.

Google are o mulțime de dezvoltatori foarte capabili, doar că sunt puțin prea leneși să încerce lucruri radicale și au rămas în umbră. Oricum, nu este un sprint, ci un maraton și trebuie să se gândească cum să nu-și canibalizeze afacerea publicitară cu un robot de chat.

Pentru mine, o alegere mai sigură să rămân cu Google subevaluat cu evaluarea actuală decât MSFT, unde nimeni nu admite eșecul.

Ambele companii sunt bune, dar în prezent fac parte din echipa Microsoft. Afacerea lor este pur și simplu antiglonț și genială. Google este și ea grozavă, dar... văd mai multe probleme potențiale acolo în acest moment. Doar având în vedere cât de mult din venituri depind doar de căutare și publicitate. Nu spun că este complet greșit, dar dacă îl pui laolaltă cu cloud și produse, $MSFT+0.4% îmi este mai simpatic.