S&P 500 ^GSPC 5,305.23 +1.12%
Nvidia NVDA $948.07 +3.78%
Meta META $480.90 +1.92%
Tesla TSLA $174.22 -1.88%
Microsoft MSFT $423.31 +1.80%
Apple AAPL $189.98 +1.36%
Alphabet GOOG $173.72 +1.04%
Amazon AMZN $185.88 -0.64%

Asi je celkem jedno, jestli ta firma vyplácí dividendy, nebo ne. Dividendovky, jsou obecně méně volatilní, takže je zde i nižší Premium.

Pokud tě něco zajímá kolem wheelu, a budu vědět, tak rád odpovím. Jinak každý týden dávám tady přehled svého wheel portfolia, tak můžeš kouknout. 😉

Přidávám se k Martinovi. Opce obchoduji, ale převážně směrově (call, put). Dividendové akcie nemají žádné speciální opce. Jen jsou, jak píše Martin, méně volatilní, ale chová se to stejně.

Děkuji za info, takže spíš spekulujete na nějaký cenový pohyb? A vypisujute také opce? Nebo jen nakupujete?

Ahoj, souhlasím, že dividendovky mají docela mizerné premium. Ty se zaměřuješ na růstovky a nebo dividendovky? Mě by zajímalo, na jakém časovém horizontu je nejlepší to vypisovat. Protože sice pro mě hraje čas při kasírování premia, takže bych to měl vypisovat do 2 měsíců expirace, nicméně pokud se mrknu na roční expiraci, je tu premium větší a také na té ročné opci mohu nastavit tu strike cenu mnohem dál od aktuální ceny. Já mám navíc Lynx a  ten si účtuje 4 USD za opci, takže aby se mi to vůbec poplatkově vyplatilo, tak u té krátké expirace bych musel STRIKE dávat v podstatě hnedka vedle aktuální ceny. Dále by mě zajímalo, jak často se ti stane, že protistrana uplatní opci, pokud je v penězích. A kdy se to nejčastěji stává. JEstli se to třeba stává spíš až v posledních dnech před expirací a nebo to někdo uplatní i půl roku před expirací.

Základem pro wheel je vybrat akcie, které ti nevadí nějakou dobu drzet(ideálně navždy), zároveň ale musíš mít na účtu dost peněz na to, abys pokryl případně přiřazení a nákup 100 ks akcií.

Já mám účet u IB, poplatkove jsem na tom líp (cca 1 až 2$ za opci). Na termínu expirace nějak extra nezáleží. Já třeba vždy vypisuju páteční expiraci, a max měsíc do expirace. Většinou to jsou týdenní výpisy nebo právě měsíční výpisy.

To jestli se ti to vyplatí vypsat, záleží hlavně na tobě. Já si třeba počítám výnos z kapitálu, který bych musel v nejhorším případě obětovat. Od toho se odvíjí i délka expirace. Pokud dostanu na strike 8 týdenní expirace třeba 4$, tak je to sice 0,5% za týden, ale po odečtení poplatku skoro nic nezbyde, potom se dívám tedy na delší expirace. Mi třeba vadí u dlouhodobých expiraci špatná flexibilita, a i fakt, že je hodně času, kdy se může stát cokoliv.

Jinak co se týče přiřazení, tak od října jsem byl přiřazen celkem 4 krát. (3x na PUT a 1x na CALL, dneska bude asi další přiřazení na CALL😉). Zatím jsem byl vždy přiřazen až po zavření trhu v expiraci den. Půl roku před expiraci tě asi nikdo přiřazovat nebude (moc vysoká časová složka), to by ta Opce musela být hluboko ITM, ale samozřejmě to nikdy není 100% vždy se může třeba někdo snažit z něčeho utíkat přes přiřazení atd. Ale osobně kdybych měl PUT, která je OTM, a nějaký dobrák mě přiřadil, tak mu ještě koupím flašku. 😂😂😂😂