S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

ETF z dlouhodobého, ale rád si zaspekuluji s méně známými tituly. Samozřejmě vlastním i nějaké Blue chips/stálice.

Já mám větší část portfolia v akciích, ale velkou část mám v ETF.

Investuju převážně do ETF, akciového (all world) a nyní i dluhopisového (TLT). Mám v tom přibližně 80% portfolia.  Zbytek si nechávám na stockpicking a učení se analýzy akcií. Na trhu jsem jen 2 roky, proto tahle konzervativní volba. Přeci jen si nemyslím, že hned budu chytřejší než trh.

tohle je velice zdravý přístup.

Já jedu více akcie, ale vím že pro začátečníka, což se považuji tak, protože jsem v investicích zhruba nějak rok a půl, tak by mělo být lepší ETF. Na druhou stranu, dokud není tak velký kapitál, tak si myslím, že není špatné se na tom jednotlivém výběru akcií učit, lepší dělat chyby teď s malým objemem, než za x let s velkým kapitálem. 😊

Souhlasím, mám to úplne stejně.

🙏😊

Partner

👌🏻

za mňa len akcie ... primárne investujem do kryptomien :) takže samostatné akcie sú pre mňa tie konzervatívnejšie investície, ETF sú aktuálne teda na mňa príliš konzervatívne

dravec jak se patří ;-)

Začínal jsem přímo na akciích, ale momentálně se snažím i lehce diverzifikovat své portfolio do ETFek :-)

Partner

Začal jsem s investováním na “vostro” přímo do akcií a už u toho zatím zůstal 😅    
Ale chystám se do ETF začít investovat při nějakých větších korekcích.  
Nebo nějaký tip, které ETF je podhodnocené a mohlo by mít tendenci růstu v následující letech? Děkuji ✌️

napadá mě maximálně ETF čínských akcií, ale to je obrovský risk (nebo i zisk)

$NDIA.L+0.7%, $IWDP.L+0.0% $ICOM.L+0.1% a ETF na ropu jsou dost nízko nyní.  jinak kouzlo ETF je že rostou s indexy tedy není nutné hledat podhodnocené protože v rámci indexů a upravují se dle toho jak jsou které tituly úspěšné nebo neúspěšné.

Já mám oboje, ale jelikož posílám nějaké peníze do portu nebo do KB, kde mám účet, tak přemýšlím, že bych ty ETF v XTB prodal, když portu a Kbčko ty moje vklady do těch ETF dává za mě. ETF nejsou tak sexy, ale zase ty výnosy pravidelně má a je to sázka na větší jistotu. :)

na portu i KB jsou nějaké poplatky spojené s tím investováním, ale za tento poplatek dostanete určitý servis a to dává smysl sám mám portu taktéž, ale u XTB nakupuji směs zase jiných ETF z nichž některé Portu nenabízí.

Ano, jsem si vědom poplatků, ale ten servis beru, navíc portu je podle mě hodně kvalitní služba a mám to tam daný na dlouhodobé investování, takže ten poplatek mám minimální, je to takové moje penzijko. U toho KB to mám strašně dlouho, že ani radši nechci vědět, kolik je poplatek, ale zisk tam je a posílám tam málo, takže to zatím nechávám si žít vlastním životem.

Sledujem iba akcie vo svojom ptf a makro co sa ho dotyka. Ocenit index je narocne. Ocenit akciu a pripravit si zakladny fin. plan je jednoduchsie ale pracnejsie. Za odmenu je ale vyssi vynos ale aj vacsie riziko pre moznu vzajomnu korelaciu a prilis malu diverzifikaciu akcii.