S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

Astăzi avem cel mai important raport al săptămânii, cel privind inflația.

Ar trebui să aflăm noile cifre dimineața (în SUA), așa că pentru noi va fi după-amiaza. Dar voi începe astăzi cu o postare pe această temă. 😊

Potrivit analiștilor de la Bloomberg, se așteaptă ca inflația globală să stagneze la 2,9%, în scădere semnificativă față de 3,4% în decembrie. Dacă aceste estimări se vor adeveri, va fi cea mai mică rată anuală a inflației din ultimii aproximativ trei ani și prima dată când cifra va scădea sub 3% din martie 2021.

Aceste vești ar putea fi pozitive, dar unde văd incertitudine în lunile următoare este faptul că avem în continuare prețuri ridicate pentru servicii și produse. Piața este încă puternică și acest lucru ar putea stabiliza inflația în jurul acestor niveluri pentru o perioadă de timp, iar asta este ceva ce Fed nu dorește.

Nu cred că îi este ușor acum, deoarece o reducere rapidă a ratei ar duce piețele și mai sus și ar injecta o mulțime de bani noi în economie, pe de altă parte, o menținere îndelungată la aceste niveluri ar putea alimenta din nou discuțiile despre recesiune. Mai mult, observ că se vorbește deja că prima reducere nu va veni până în iunie, cam toată piața se așteaptă ca în luna mai să vină ceva în jur de 60%.

Așadar, sunt curios să văd încotro ne îndreptăm și, mai ales, ce cifre vor apărea, aștept cu nerăbdare știrile și discuțiile noastre din această seară, de asemenea. Personal, aș saluta o parte din această corecție în sectorul tehnologic, dar cred că există multă putere acolo și că ratele ridicate nu au încă un impact prea mare, dar mă îngrijorează alte sectoare, cum ar fi Reits, unde a fost prins de mult timp și, eventual, băncile mai mici. Dar dumneavoastră? 😊


Sunt foarte curios să văd ce cifre ne va aduce ziua de azi și pentru discuții :)

Da, ei bine, dacă nu mă înșel, suntem la 3,1% până acum, așteptările erau de 2,9% și astfel piețele reacționează prin scădere, ceea ce era de așteptat după ce SP500 a atins pragul de 5000, din păcate majoritatea companiilor suferă, ei bine, cele mari din domeniul tehnologiei sunt ridicol de supraevaluate acum, după părerea mea.

Reacția pieței după acest rezultat a fost destul de clară: marile companii de tehnologie sunt supraevaluate la extrem, sunt întru totul de acord.