S&P 500 ^GSPC
5,096.27
+0.52%
Amazon AMZN
$176.76
+2.08%
Nvidia NVDA
$791.12
+1.87%
Alphabet GOOG
$139.78
+1.71%
Microsoft MSFT
$413.64
+1.45%
Meta META
$490.13
+1.26%
Apple AAPL
$180.75
-0.37%
Tesla TSLA
$201.88
-0.08%

Datoria SUA: o amenințare pentru economie și securitate

Nicolae Francescu
13. 2. 2024
3 min read

Stabilitatea economică a Statelor Unite este adesea considerată un model. Cu toate acestea, creșterea datoriei publice ridică îngrijorări serioase cu privire la viitorul economiei și securității SUA. Care este semnificația acestei datorii pentru americani și ce ar putea însemna aceasta pentru casele lor, puterea de cumpărare și securitatea națională?

Datoria publică a Statelor Unite depășește 34 trilioane de dolari, reprezentând mai mult de 120% DIN PIB. Aceste cifre astronomice ridică întrebări și îngrijorări.

Potrivit bancherului Jamie Dimon, datoria SUA este "cea mai previzibilă criză"care amenință economia națiunii. Cuvintele sale subliniază urgența situației, care, în opinia sa, necesită o acțiune imediată din partea guvernului.

Pe măsură ce îngrijorarea crește, și alte personalități cunoscute se alătură dezbaterii. Directorul general Bank of America, subliniază necesitatea de alua măsuri pentru arezolva problema. Autorul de succes Nassim Taleb avertizează în legătură cu o criză economică . "spirală a morții"în timp ce președintele Fed, Jerome Powell, face apel la o "conversație între adulți" despre responsabilitatea fiscală.


"Locuințele, construcțiile, automobilele și orice alte sectoare sensibile la rata dobânzii vor fi afectate "disproporționat" de încercarea de a echilibra datoria națională. O datorie guvernamentală mai mare va avea tendința de a crește ratele dobânzilor. Dacă un guvern creează o datorie, aceasta trebuie să fie finanțată cumva - prin taxe sau prin crearea de bani. În cazul în care datoria scapă de sub control, crearea de bani a fost, din punct de vedere istoric, soluția (falsă), deoarece este mai ușor să cheltuiești bani decât să crești impozitele, dar este adesea mai dezastruoasă și are consecințe pe termen lung."
William G. Gale, economist

Tensiunile sunt în creștere, dar acțiunea politică nu este încă în curs de desfășurare prima prioritate. Având în vedere că datoria a fost acumulată de-a lungul unei perioade lungi de guvernare de cheltuieli guvernamentale atât de către republicani, cât și de către democrați, repararea ei nu este o sarcină doar a unuia singur dintr-un partid sau altul.

Prin urmare, este urgent ca politicienii să acționeze și să caute soluții permanente la această problemă urgentă. Viitorul stabilității economice și al securității naționale în Statele Unite ale Americii depinde de de capacitatea sa de a aborda în mod eficient datoria publică în creștere și de a asigura un viitor sustenabil pentru toți cetățeni țării.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație pe Bulios, dar selecția acțiunilor și construirea portofoliului depinde de dumneavoastră, așa că faceți întotdeauna o analiză amănunțită pe cont propriu.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.