S&P 500 ^GSPC
5,137.08
+0.80%
Nvidia NVDA
$822.79
+4.00%
Meta META
$502.30
+2.48%
Alphabet GOOG
$138.10
-1.20%
Amazon AMZN
$178.22
+0.83%
Apple AAPL
$179.63
-0.62%
Microsoft MSFT
$415.50
+0.45%
Tesla TSLA
$202.64
+0.38%

Az USA adóssága: veszélyt jelent a gazdaságra és a biztonságra

Bertalan Görög
13. 2. 2024
3 min read

Az Egyesült Államok gazdasági stabilitását gyakran modellként emlegetik. A növekvő államadósság azonban komoly aggodalmakat vet fel az amerikai gazdaság és biztonság jövőjével kapcsolatban. Milyen jelentőséggel bír ez az adósság az amerikaiak számára, és mit jelenthet az otthonuk, a vásárlóerejük és a nemzetbiztonság szempontjából?

Az Egyesült Államok államadóssága meghaladja 34 billió dollárt, ami több mint A GDP 120%-ÁT. Ezek a csillagászati számok kérdéseket és aggodalmakat vetnek fel.

Jamie Dimon bankár szerint az USA adósságállománya "a legkiszámíthatóbb válság"amely a nemzet gazdaságát fenyegeti. Szavai hangsúlyozzák a helyzet sürgősségét, amely szerinte azonnali cselekvést igényel a kormány részéről.

Az aggodalom növekedésével más ismert személyiségek is csatlakoznak a vitához. A főigazgató Bank of America, hangsúlyozza , hogylépéseket kell tenni aprobléma megoldása érdekében .Nassim Taleb,a bestseller író gazdasági válságra figyelmeztet . "halálspiráltól"míg Jerome Powell, a Fed elnöke "felnőttek beszélgetésére" szólít fel a költségvetési felelősségről.


" A lakásépítést, az építőipart, az autógyártást és minden más kamatérzékeny ágazatot "aránytalanul" fog érinteni az államadósság egyensúlyának megteremtésére tett kísérlet. A magasabb államadósság inkább a kamatlábak emelkedéséhez vezet. Ha egy kormány adósságot teremt, azt valahogyan finanszírozni kell - adókkal vagy pénzteremtéssel. Ha az adósság kicsúszik a kezünkből, a pénzteremtés történelmileg a (hamis) megoldás, mert könnyebb pénzt költeni, mint adót emelni, de ez gyakran katasztrofálisabb és hosszú távú következményekkel jár."
William G. Gale, közgazdász

A feszültségek nőnek, de a politikai cselekvés még nem a az első számú prioritás. Tekintettel arra, hogy az adósságot hosszú kormányzati időszak alatt halmozták fel. a republikánusok és a demokraták által egyaránt elköltött pénzekből, a rendbetétele nem feladat. csak az egyik egyik vagy másik pártnak sem.

Ezért sürgős, hogy a politikusok hogy cselekedjenek és keressék tartós megoldásokat keressenek erre a sürgető problémára. A gazdasági stabilitás és a nemzetbiztonság jövője az Egyesült Államokban a következőktől függ attól, hogy képes-e hatékonyan kezelni a növekvő államadósság és fenntartható jövőt biztosítson mindenki számára polgáraink számára az ország minden polgárának.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson rengeteg inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.