S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Carl Icahn bejelentette részesedését a JetBlue-ban és a részvények 20%-kal emelkedtek

Bertalan Görög
14. 2. 2024
3 min read

Carl Icahn aktivista közel 10%-os részesedést szerzett a JetBlue Airwaysben. Icahn alulértékeltnek nevezte a részvényeket, ami különböző vitákat és kérdéseket váltott ki a légitársaság jövőjével kapcsolatban. Mit jelent ez a vállalat jövője és a befektetők számára?

A befektetési lépéseiről ismert Icahn, növelte részesedését az idén januárban és februárban végrehajtott vásárlásaival. Az a szándéka, hogy tárgyalásokat folytasson a céggel arról, hogy képviseletet szerezzen az igazgatótanácsban, ami a következő lépést jelentheti jelentős következményekkel járhat. a JetBlue jövőjére nézve.

A vállalat JetBlue a hírre reagálva kijelentette, hogy nyitott abefektetőkkel való tárgyalásokra , és hogytovábbra is folytatja azt a tervét, hogy minden részvényes számára növelje az értéket .De hogyan fog alakulni ez a helyzet, és milyen valós következményei lesznek annak, hogy Icahncsatlakozott az igazgatótanácshoz?

"Mindig nyitottak vagyunk a befektetőkkel való párbeszédre, miközben továbbra is végrehajtjuk az összes részvényesünk számára az érték növelésére irányuló tervünket" - mondta Icahn.közölte a JetBlue.

Nem titok, hogy Icahn légitársasági befektetéseinek története tüskés volt .Korábbi a Trans World Airlines-szal kapcsolatos tevékenysége csőddel végződött. a légitársaság csődjével végződött. Ez azt jelenti, hogy a JetBlue-nál tett lépéseit abefektetők és az elemzők szorosan figyelik és elemzik .

JBLU
$5.84 -$0.20 -3.31%

Bár Icahn befektetése és szándékai kiváltottak sok kérdést vetett felfigyelembe kell venni a JetBlue jelenlegi helyzetét. A vállalat megpróbál csökkenteni a költségeket és javítani a működésén miután a Covid-járvány nyomán megugrott az utazni vágyók száma. Emellett a Spirit Airlines fapados légitársaság ellen a közelmúltban indított per azt jelenti, hogy újabb kihívást jelent, amellyel a vállalatnak meg kell küzdenie.

A közelmúltban a vállalat új vezérigazgató csatlakozott a légitársasághoz, Joanna Geraghty, aki megpróbálja a vállalatot újra a helyes útra terelni.

Összességében tehát Carl Icahn érkezése a JetBlue $JBLU-hoz-3.3%sok bizonytalanságot hoz .Míg egyes befektetők aggódhatnak az aktivizmusa és a múltbeli tapasztalata miatt, mások a változás és a növekedéslehetőségét látják avállalatnál.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.