S&P 500 ^GSPC
4,991.91
-0.38%
Nvidia NVDA
$818.20
-3.37%
Meta META
$487.40
-2.87%
Amazon AMZN
$176.41
-1.57%
Apple AAPL
$165.06
-1.19%
Alphabet GOOG
$155.94
-0.97%
Microsoft MSFT
$401.26
-0.74%
Tesla TSLA
$149.54
-0.26%

Materiály sú aj budú témou č.1 vo svete a investovaním do týchto spoločností môžeme krásne zarobiť

Nákup akcií spoločností spojenými s materiálmi je dobrý spôsob, ako sa zabezpečiť proti rastúcej inflácii, pretože ich hodnota rastie podstatne viac. Navyše, keďže hodnotu mnohých materiálov určujú obchodníci z Wall Street, zvýšenie inflačných očakávaní vo všeobecnosti spôsobuje, že ceny týchto komodít pomerne rýchlo vyskočia. 

Spoločnosť Lithium Americas.

Keďže výrobný sektor stále vykazuje obrovskú silu a vláda USA sa chystá naliať veľké množstvo financií do infraštruktúry krajiny, je vhodný čas zamerať sa na zásoby materiálov. Toto všetko sa deje spolu s prebiehajúcou energetickou transformáciou, ktorej dynamika sa rýchlo zrýchľuje a pomôže sektoru.

Global X Copper Miners ETF $COPX+0.1% 

V dôsledku dvojstranného zákona o infraštruktúre vynaloží vláda USA veľké množstvo peňazí na „elektrifikáciu infraštruktúry, budov a flotily vládnych vozidiel“. To spolu s Washingtonom, ktorý sa snaží elektrifikovať svoje autobusy, znamená, že bude vyššia potreba nabíjačiek pre elektromobily. A keďže meď je primárnym prostriedkom na vedenie elektriny, dopyt po tomto kove pravdepodobne poskočí, keď federálna vláda začne koncom tohto roka dostávať veľké sumy peňazí privlastnené zákonom o infraštruktúre. To je, samozrejme, dobrá správa pre baníkov medi. Je to však dobrý a nízkorizikový spôsob, ako tento trend hrať prostredníctvom Global X Copper Miners ETF. 

Celkovo sa meď vo veľkej miere využíva v obnoviteľnej energii. A keďže Európa zrýchľuje svoj prechod na obnoviteľnú energiu, Čína tiež rýchlo pridáva nové solárne a veterné projekty a mnohé ďalšie krajiny rýchlo prijímajú túto energetickú revolúciu, ceny medi by mali stúpať. V posledných dňoch, uprostred obáv z čínskych nových koronavírusov a zvyšovania úrokových sadzieb Federálnych rezerv, akcie COPX prudko klesli. Pokles však práve vytvoril dobrú príležitosť na nákup pre investorov, ktorí hľadajú akcie špičkových materiálov.

 Lithium Americas $LAC+1.4% 

Aby USA splnili svoje ambície v energetickom sektore, musia výrazne zvýšiť zásoby lítia. A na dosiahnutie posledného cieľa bude musieť administratíva prezidenta Joea Bidena umožniť americkým spoločnostiam pomerne rýchlo otvárať lítiové bane, a to aj napriek odporu voči baniam zo strany niektorých domorodých Američanov a ekologických aktivistov. Práve teraz sa lítium-iónové batérie v súčasnosti používajú na napájanie väčšiny elektrických vozidiel. 

To je zase dobré pre spoločnosť Lithium Americas, ktorá sa snaží spustiť veľkú lítiovú baňu v Nevade. Podľa jej generálneho riaditeľa by sa výstavba na mieste mohla začať koncom roka 2022. Vzhľadom na vysokú prioritu, ktorú Bidenova administratíva kladie na uvedenie väčšieho počtu elektromobilov na americké cesty, bude spoločnosť pravdepodobne schopná splniť tento harmonogram. A s explodujúcim dopytom po lítiu bude spoločnosť pravdepodobne po dvoch alebo troch rokoch mimoriadne zisková.

Cleveland Cliffs $CLF-0.1% 

V predchádzajúcom stĺpci som uviedol predĺženie zmlúv a silný dopyt zo strany automobilového sektora počas revolúcie elektrických vozidiel ako dva dôvody, prečo byť mali rásť akcie spoločnosti CLF. V súvislosti so svojimi výsledkami za prvý štvrťrok zverejnenými 22. apríla spoločnosť uviedla, že skutočne veľmi ťaží z týchto dvoch trendov. Presnejšie povedané, generálny riaditeľ Cleveland Cliffs, Celso Goncalves, uviedol, že spoločnosť podpísala výrazné „zvýšenie pevných zmluvných cien, ktoré nadobudli účinnosť začiatkom tohto kalendárneho roka 2022“.

Okrem toho, v oblasti automobilového priemyslu, výrobca ocele navýšil produkciu o 200 000 ton [v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom) v priamych objemoch pre automobilový priemysel.” Goncalves v skutočnosti poznamenal, že 1. štvrťrok bol pre Cleveland Cliffs „najlepším štvrťrokom dodávok do [automobilového sektora] od začiatku nedostatku polovodičov v prvom štvrťroku minulého roka.

Celkovo EBITDA Cleveland Cliffs Q1, bez určitých položiek, medziročne vzrástla o 300 % na 1,5 miliardy USD, zatiaľ čo jeho upravená EBITDA za 12 mesiacov, ktoré sa skončili v marci 2022, dosiahla 6,2 miliardy USD. Posledná uvedená metrika bola „rekordná za akékoľvek 12-mesačné obdobie v histórii našej spoločnosti,“ uviedol Goncalves. Oceliar bude aj naďalej ťažiť z vysokých cien, ktoré získal vo svojich nových kontraktoch, a z revolúcie elektrických vozidiel. Medzitým sa akcie CLF obchodujú s forwardovým pomerom ceny a zisku len 4,7.

Ako som už poznamenal v nadpise myslím si, že materiály budú ešte dlho témou č.1 vo svete. A investíciu do týchto spoločností považujem v rámci možností investora za jednou z najväčších "stávok na istotu", samozrejme berme to s nadsázkou - stále sa bavíme o investičnom pomerne volatilnom trhu. V podstate si tu neviem ani vybrať, že ktorá spoločnosť má viac výhod, pretože všetky považujem za spoločnosti s búdúcnosťou aspoň v horizonte pár rokov, takže rozhodnutie nechám na vás a neberte to ako investičnú radu z mojej strany. Pri písaní tohto článku som sa inšpiroval údajmi z Investorplace.com

Ak sa vám tento typ článku páči, hodťe mi follow, aby vám nič neuniklo :)



Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Investícia do materialov je určite dobrá voľba 🤔👌👌

No jasne už či cez EV alebo stavebníctvo proste toto budú roky materialov a kovov

Jasne velka miera využita takmer všade

Také si myslím

Je si tu z coho vybrat 😎

Haha nemôžeš sa pomýliť vo vybere v podstate

Len si treba vybrat sympatie

No, ale vždy je potřeba si udělat tu analýzu trochu důkladnější předtím, než jdu investovat