S&P 500 ^GSPC 5,235.48 -0.60%
Nvidia NVDA $1,105.58 -3.72%
Microsoft MSFT $414.67 -3.38%
Alphabet GOOG $173.56 -2.16%
Meta META $467.05 -1.54%
Amazon AMZN $179.32 -1.48%
Tesla TSLA $178.79 +1.48%
Apple AAPL $191.29 +0.53%

Kína és a változékony ingatlanpiac: Az alacsonyabb kamatlábak nem jelentenek megoldást

Bertalan Görög
21. 2. 2024
3 min read

Kínában a közelmúltban jelentős változások történtek a politikai intézkedések terén, különösen a gazdaságban és az ingatlanpiacon. A kínai központi bank nemrégiben 25 bázisponttal csökkentette az ötéves kamatlábat, ami várhatóan hozzájárul az ingatlanpiac fellendüléséhez.

Szakértők szerint azonban a a kínai gazdaságban továbbra is fennállnak a fő problémák, és a szakpolitikai intézkedések nem biztos, hogy elegendőek lesznek. ezek megoldására. Sok közgazdász egyetért abban, hogy a kamatlábak csökkentése, bár csökkentheti a jelzálogköltségeket és vonzhatja a vásárlókat, önmagában nem elég ahhoz, hogy az ingatlanszektor problémáinak megoldásához.

Wei Yao, a kutatás vezetője és Ázsia vezető közgazdásza hangsúlyozza, hogy szükség van átfogóbb stratégiákra van szükség. A kamatlábak puszta csökkentése nem biztos, hogy elegendő az olyan rendszerszintű problémák kezeléséhez, mint például a következők likviditáshiány a fejlesztők vagy a befektetők félelmei a árcsökkenéstől.

"Ez még csak a kezdet, meg kell néznünk, hogy mennyire hatékony, de úgy gondoljuk, hogy az év második felének minden akciójával van esély arra, hogy a lakáspiac végre stabilizálódjon". mondta Yao.

Átfogóbb és hatékonyabb intézkedésekre van szükség a kínai gazdaság és az ingatlanpiacok valódi stabilitásának és egyensúlyának eléréséhez. A politikai döntéshozók foglalkozniuk kell strukturális problémákatamelyek a akadályozzák a a gazdaság hosszú távú stabilitásának fenntartását. A következő lépések várhatóan a következőkre összpontosítanak a likviditás megerősítése fejlesztők és az ingatlanpiac hosszú távú növekedésének támogatására, hogy valós és fenntartható gazdasági stabilitás elérése Kínában.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt találhat, azonban a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Source.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.