S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

A Fed aggodalmát fejezi ki a túl korai kamatcsökkentés miatt

Ferkó Joó
22. 2. 2024
2 min read

Az amerikai jegybank jelentős aggodalmának adott hangot a túl gyors kamatcsökkentés lehetséges kockázataival kapcsolatban. A január 30-án és 31-én tartott ülések jegyzőkönyveiből kiderül, hogy a Fed bizonytalan a kamatlábak fenntartásának megfelelő időkeretét illetően.

A héten közzétett jelentés szerint azülés résztvevőinek többsége aggodalmát fejezte ki a lehetséges a túl korai kamatcsökkentés kockázatai miattmiközben továbbra is bizonytalanok a változtatás megfelelő időzítésével kapcsolatban.

A befektetők várakozásai egy esetleges kamatcsökkentéssel kapcsolatban a közeljövőben várható eloszlottak Jerome Powell Fed-elnök és más tisztviselők óvatos megnyilvánulásait követően.


Hangsúlyozták, hogy a monetáris politika restriktív megközelítésénekfenntartása szükséges ahhoz, hogy a 2%-os inflációs cél eléréséheza Fed által meghatározott inflációs cél eléréséhez.

Bár több résztvevő rámutatott a lehetséges kockázatokra, amelyek a hosszú távú túlságosan restriktív irányvonal fenntartásával, a többség egyetértett abban, hogy nagyobb bizalomra van szükség a az infláció csökkenése mielőtt kamatcsökkentést fontolóra vennének.

A Fed legutóbbi ülése óta közzétett gazdasági mutatók azt sugallják, hogy az infláció és a foglalkoztatás többé-kevésbé stabilak, ami enyhe megkönnyebbülést a befektetők számára.akik a monetáris politika esetleges változásaira várnak.

A mostani ülés következtetései azonban azt sugallják, hogy a Fed továbbra is óvatos és valószínűleg továbbra is figyelemmel fogja kísérni a fejleményeket és az előzetes adatokat, mielőtt lépéseket tesznek a kiigazítsa a kamatlábakat.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt talál, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen saját alapos elemzést.

Forrás: Bulibulista.hu, Bulibulista.hu


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.