S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Hezky podvečer buliosáci. zde zveřejnil příspěvek o small capech. Tak jsem sepsal krátkou definici o tom, co vlastně small cap je.. Doufám, že to bude přínosem pro nové začínající investory zde na buliosu.

Definice small cap Small cap je zkratka pro (small capitalization) je termín používaný pro společnosti s nízkou tržní kapitalizací. Tržní kapitalizace se vypočítá jako součin počtu akcií v oběhu a ceny akcie. Small capy se obvykle definují jako společnosti s tržní kapitalizací pod 1 miliardou USD.

Charakteristika small capů:

*Nižší likvidita: Akcie small capů se obchodují méně často než akcie velkých společností, takže může být obtížnější je nakoupit a prodat.

*Vyšší volatilita: Ceny akcií small capů bývají volatilnější než ceny akcií velkých společností, tzn. že se mohou rychleji měnit.

*Vyšší potenciální výnosy: Small capy můžou nabízet větší potenciální výnosy než velké společnosti, protože se jedná o méně rozvinuté firmy s větším prostorem pro růst.

*Vyšší riziko: Small capy jsou obvykle rizikovější než velké společnosti, protože můžou být náchylnější k ekonomickým výkyvům a můžou mít méně diverzifikované portfolio produktů a služeb.

Investování do small capů: Investování do small capů může být pro investory s vysokou tolerancí k riziku a dlouhodobým investičním horizontem atraktivní možností. Small capy můžou nabízet potenciálně vyšší výnosy než velké společnosti, ale je důležité si uvědomit, že s nimi je spojeno i vyšší riziko.

Důležité: *Před investováním do small capů je důležité důkladně prozkoumat danou společnost a její finanční zdraví.

* Investoři by měli diverzifikovat své portfolio a investovat do small capů pouze část svého kapitálu.

* Investování do small capů není vhodné pro všechny investory.

Další informace: Pro více informací o small capech si prosím prostudujte investiční portály a zprávy analytiků. Mějte na paměti, že minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků.


Partner

Super reakce!

Partner

Krásná práce kamaráde 🚀

Dik za doplnenie 👍

Za málo.👍👍