S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

3 ключови акции от индустрията на канабиса

Игор Иванов
27. 2. 2024
1 min read

Индустрията за производство на канабис отбеляза стабилен растеж през последните години поради промените в законодателството и нарастващото търсене на продукти от канабис. Основните фактори за този растеж включват легализирането на канабиса в някои държави, включително някои щати на САЩ, и все по-широкото признаване на лечебните свойства на канабиса. Кои 3 компании са в челните редици на канабисовата индустрия и предлагат на инвеститорите интересни възможности за диверсификация на портфейла?

Тези компании, които отдавна процъфтяват в други области на индустрията, сега активно инвестират в сектора на канабиса. Техният опит и финансова стабилност им позволяват успешно да разширят дейността си на този разрастващ се пазар. Тези решения откриват нови възможности не само за самите компании, но и за нас като инвеститори.

ScottsMiracle-Gro $SMG-1.3%

С дългогодишна история в областта на градинарството, ScottsMiracle-Gro се превърна в основен играч в сектора на канабиса. От основаването си през 1868 г. тя е изградила солидна позиция като водещ доставчик на продукти за тревни площи и градини. Днес, със своята широка продуктова гама, включваща торове и други градински консумативи, тя генерира годишни продажби, надхвърлящи 3 милиарда щатски долара.

Един от ключови съставки за успеха на компанията е дъщерното дружество Hawthorne Gardening, което е специализирано в продукти за отглеждане. От 2014 г., когато придобиването на Hawthorne Gardening, тя се превърна в един от водещите доставчици на продукти за отглеждане на канабис. С нарастващата тенденция за отглеждане на канабис, компанията има годишни продажби от около 500 милиона щатски долара. и продължава да разширява дейността си на нови пазари.

SMG
$64.95 -$0.83 -1.26%

Въпреки че компанията е изправена пред предизвикателства, свързани с нарастващите цени на стоките и променящите се условия, ScottsMiracle-Gro запазва силни позиции както в градинарството, така и в производството на канабис. Чрез стратегическата диверсификация и стратегическото придобиване на Hawthorne Gardening компанията е в състояние да отговори по-добре на разнообразните нужди на пазара и да увеличи максимално потенциала си за растеж и успех.

Иновативни индустриални имоти $IIPR-2.7%

Innovative Industrial Properties американска компания, която се отличава с предоставяне на иновативни решения за индустрията на канабиса. Основният ѝ фокус е закупуването на имоти от оператори на медицински канабис и последващото им отдаване под наем . Този бизнес модел позволява на компаниите, занимаващи се с канабис, да набират необходимия капитал за своето развитие, като същевременно IIPR осигурява стабилен доход от договори за наем.

IIPR
$107.96 -$3.04 -2.74%
Fair Price: $40.11
Mprfwhuc: 77.23%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

В качеството си на инвестиционен тръст за недвижими имоти (REIT) IIPR е длъжен да върне на акционерите си най-малко 90 % от облагаемия си доход на своите акционери. Следователно този модел позволява на инвеститорите да получават стабилни дивиденти от работещи недвижими имоти в областта на канабиса. От основаването си през 2016 г. IIPR се разраства бързо и днес притежава и управлява повече от 90 имота в различни части на САЩ. Нейното обширно портфолио включва както ферми за отглеждане, така и центрове за дистрибуция, което ѝ осигурява стабилен и диверсифициран източник на приходи.

IIPR
$107.96 -$3.04 -2.74%

През 2023 г. общите приходи на IIPR ще достигнат 309 млн. USD, което представлява увеличение от 309 млн. 12 % в сравнение с приходите от предходната година в размер на 276 млн. USD. Този ръст на приходите потвърждава позицията на този стабилен играч в областта на недвижимите имоти в индустрията на канабиса.

GrowGeneration $GRWG-0.8%

GrowGeneration, в момента управлява повече от 60 магазина в 18 американски щата. Мрежата от магазини на компанията предлага широка гама от продукти и услуги, свързани с отглеждането на канабис, като например различни системи, торове и други градински материали. През последните години GrowGeneration отбеляза рязък ръст силни финансови резултати през последните години.

Със своята широка дистрибуторска верига и експертен опит компанията има потенциал да стане много важна в производството на канабис. Въпреки краткосрочните предизвикателства, като например свръхпредлагането на канабис в САЩ, тя има GrowGeneration има солидни основи и дългосрочни перспективи.

GRWG
$2.47 -$0.02 -0.80%

GrowGeneration се фокусира не само върху пазарните тенденции, но и върху иновациите в технологии и методи за отглеждане канабис. Това ѝ позволява да предлага на своите клиенти най-съвременни продукти и услуги. Нейната бизнес стратегия включва разработването на нови търговски обекти, придобиване на конкуренти и предоставяне на цялостни решения за отглеждане на канабис. GrowGeneration също така планира да да инвестира в допълнителни разширяване.

Отказ от отговорност: В Булиос може да се намери много вдъхновение, но изборът на акции и изграждането на портфейл зависи от вас, затова винаги правете задълбочен самоанализ.

Източник.


Предайте статията нататък или я запазете за по-късно.