S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 kulcsfontosságú részvény a kannabisz iparágból

Bertalan Görög
27. 2. 2024
5 min read

A kannabiszipar az elmúlt években a jogszabályi változásoknak és a kannabisztermékek iránti növekvő keresletnek köszönhetően jelentős növekedést ért el. A növekedés kulcstényezői közé tartozik a kannabisz legalizálása egyes országokban, köztük néhány amerikai államban, valamint a kannabisz gyógyászati tulajdonságainak növekvő elismerése. Melyik 3 vállalat áll a kannabiszipar élvonalában, és kínál a befektetőknek érdekes lehetőségeket a portfólió diverzifikálására?

Ezek a vállalatok, amelyek már régóta az iparág más területein virágoznak, most aktívan befektetnek a kannabiszágazatba. Tapasztalatuk és pénzügyi stabilitásuk lehetővé teszi számukra, hogy sikeresen terjeszkedjenek ezen a növekvő piacon. Ezek a döntések új lehetőségeket nyitnak meg nemcsak maguknak a vállalatoknak, hanem nekünk, befektetőknek is.

ScottsMiracle-Gro $SMG-1.5%

A ScottsMiracle-Gro a kertészeti iparban szerzett hosszú múltjával a kannabiszipar egyik főszereplőjévé vált. Az 1868-as alapítása óta egy olyan vállalatot épített ki, amely szilárd pozíciót a gyep- és kertészeti termékek vezető szállítójaként. Ma a műtrágyákat és egyéb kertészeti kellékeket is magában foglaló széles termékválasztékával évente több mint 1,5 milliárd eurót ér el. 3 milliárd USD-t.

Az egyik kulcsfontosságú összetevők sikerének egyik fontos összetevője a Hawthorne Gardening leányvállalat, amely a termesztési termékekre specializálódott. 2014 óta, amikor a felvásárlása Hawthorne Gardeninget, a kannabisztermesztési termékek egyik vezető szállítójává vált. A kannabisztermesztés növekvő tendenciájával a vállalat éves forgalma körülbelül 500 millió USD és folyamatosan terjeszkedik új piacokon.

SMG
$68.19 -$1.05 -1.52%

Bár a vállalatnak az emelkedő nyersanyagárakkal és a változó körülményekkel kapcsolatos kihívásokkal kell szembenéznie, ScottsMiracle-Gro erős pozíciót tart fenn mind a kertészeti, mind a kannabiszágazatban. A stratégiai diverzifikáció és a Hawthorne Gardening stratégiai felvásárlása révén a vállalat jobban tud reagálni a piac változatos igényeire, és maximalizálni tudja növekedési és sikerképességét.

Innovatív ipari ingatlanok $IIPR+0.2%

Innovative Industrial Properties egy amerikai vállalat, amely a kannabiszipar számára innovatív megoldások nyújtásában jeleskedik. Elsődlegesen ingatlanokat vásárol meg az orvosi kannabisz-üzemeltetőktől, majd ezeket az ingatlanokat visszabérli az üzemeltetőknek. Ez az üzleti modell lehetővé teszi a kannabiszcégek számára, hogy a fejlesztésükhöz szükséges tőkét előteremtsék , miközben IIPRstabil jövedelmet biztosít a bérleti szerződésekből.

IIPR
$113.93 $0.23 +0.20%
Fair Price: $79.22
Xpblfwvz: 42.54%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Ingatlanbefektetési alapként (REIT) az IIPR-nek legalább a következő összegeket kell visszaadnia részvényeseinek 90 % adóköteles jövedelmének 90 %-át kell visszaadnia részvényeseinek. Ez a modell tehát lehetővé teszi a befektetők számára, hogy stabil osztalékot a kannabisziparban működő ingatlanokból. A 2016-os alapítása óta az IIPR gyorsan növekedett, és ma már több mint 90 ingatlant az Egyesült Államok különböző részein. Kiterjedt portfóliója termesztő farmokat és elosztóközpontokat egyaránt magában foglal, így szilárd és diverzifikált bevételi forrást.

IIPR
$113.93 $0.23 +0.20%

2023-ban az IIP teljes bevételei elérik a 2023-as évet. 309 millió 309 millió USD-t, ami 12 % az előző évi bevételhez képest 276 millió 276 USD. Ez a bevételnövekedés megerősíti ennek a stabil ingatlanpiaci szereplőnek a helyzetét a kannabisziparban.

GrowGeneration $GRWG-9.7%

A GrowGeneration, jelenleg több mint 60 üzletet 18 amerikai államban. A vállalat üzlethálózata a kannabisz termesztésével kapcsolatos termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, mint például különböző rendszerek, műtrágyák és egyéb kertészeti kellékek. A GrowGeneration az elmúlt években növekedési hullámot tapasztalt. erős pénzügyi eredményeket ért el az elmúlt években.

Kiterjedt értékesítési láncával és szakértelmével a vállalatnak megvan a lehetősége arra, hogy nagyon fontossá váljon a kannabisziparban. Az olyan rövid távú kihívások ellenére, mint a kannabisz túlkínálata az Egyesült Államokban, a vállalat GrowGeneration szilárd alapokkal és hosszú távú kilátásokkal rendelkezik.

GRWG
$2.61 -$0.28 -9.69%

A GrowGeneration nem csak a piaci trendekre, hanem az innovációra is összpontosít a technológiák és termesztési módszerek kannabisz. Ez lehetővé teszi, hogy ügyfeleinek a legkorszerűbb termékeket és szolgáltatásokat kínálja. Üzleti stratégiája magában foglalja az új értékesítési pontok fejlesztését, a következők felvásárlása versenytársak felvásárlása, valamint átfogó kannabisztermesztési megoldások nyújtása. A GrowGeneration azt is tervezi, hogy befektetni a további bővítésbe.

Jogi nyilatkozat: A Bulioson sok inspirációt lehet találni, de a részvények kiválasztása és a portfólió felépítése csak Önön múlik, ezért mindig végezzen alapos önelemzést.

Forrás: Bulibulista.hu.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.