S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

3 ključne delnice iz industrije konoplje

Primoz Krajnc
27. 2. 2024
4 min read

Industrija konoplje je v zadnjih letih zaradi sprememb zakonodaje in vse večjega povpraševanja po izdelkih iz konoplje močno zrasla. Ključna dejavnika te rasti sta legalizacija konoplje v nekaterih državah, vključno z nekaterimi zveznimi državami ZDA, in vse večje priznavanje zdravilnih lastnosti konoplje. Katera tri podjetja so v ospredju industrije konoplje in vlagateljem ponujajo zanimive priložnosti za razpršitev portfelja?

Ta podjetja, ki že dolgo uspevajo na drugih področjih industrije, zdaj aktivno vlagajo v sektor konoplje. Njihove izkušnje in finančna stabilnost jim omogočajo uspešno širitev na ta rastoči trg. Te odločitve odpirajo nove priložnosti ne le za podjetja sama, temveč tudi za nas kot vlagatelje.

ScottsMiracle-Gro $SMG+0.9%

Podjetje ScottsMiracle-Gro je s svojo dolgoletno zgodovino v vrtnarski industriji postalo pomemben akter v industriji konoplje. Od svoje ustanovitve leta 1868 je zgradilo trden položaj kot vodilni dobavitelj izdelkov za trate in vrtove. Danes s svojo široko paleto izdelkov, ki vključujejo gnojila in druge vrtnarske potrebščine, ustvari letno prodajo, ki presega 3 milijarde ameriških dolarjev..

Eden od ključnih sestavin njegovega uspeha je hčerinska družba Hawthorne Gardening, ki je specializirana za izdelke za gojenje. Od leta 2014, ko je je bil izveden prevzem podjetja Hawthorne Gardening, je postalo eden vodilnih dobaviteljev izdelkov za gojenje konoplje. Zaradi naraščajočega trenda gojenja konoplje ima podjetje letno prodajo v višini približno 500 milijonov ameriških dolarjev. in se še naprej širi na nove trge.

SMG
$65.52 $0.57 +0.88%

Čeprav se podjetje sooča z izzivi, povezanimi z naraščajočimi cenami blaga in spreminjajočimi se razmerami, ScottsMiracle-Gro ohranja močan položaj tako v vrtnarstvu kot v industriji konoplje. S strateško diverzifikacijo in strateškim prevzemom podjetja Hawthorne Gardening se lahko podjetje bolje odziva na različne potrebe trga ter povečuje svoj potencial za rast in uspeh.

Innovative Industrial Properties $IIPR+1.2%

Innovative Industrial Properties ameriško podjetje, ki se odlikuje po zagotavljanju inovativnih rešitev za industrijo konoplje. Osredotoča se predvsem na nakup nepremičnin od upravljavcev medicinske konoplje in nato na oddajanje teh nepremičnin v najem nazaj tem upravljavcem. Ta poslovni model podjetjem, ki se ukvarjajo s konopljo, omogoča, da zberejo potreben kapital za svoj razvoj, hkrati pa IIPR zagotavlja stabilen prihodek iz najemnih pogodb.

IIPR
$109.28 $1.32 +1.23%
Fair Price: $20.73
Jhojubkz: 53.54%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kot nepremičninski investicijski sklad (REIT) mora IIPR svojim delničarjem vrniti vsaj 90 % svojega obdavčljivega dohodka. Ta model torej vlagateljem omogoča, da prejmejo stabilne dividende iz poslovanja z nepremičninami v industriji konoplje. Družba IIPR je od svoje ustanovitve leta 2016 hitro rasla in ima danes v lasti in upravljanju več kot 90 nepremičnin v različnih delih ZDA. Njegov obsežen portfelj vključuje tako kmetije za gojenje kot distribucijske centre, kar mu omogoča trdno in raznovrstno vir prihodkov.

IIPR
$109.28 $1.32 +1.23%

Leta 2023 bodo skupni prihodki družbe IIPR dosegli 309 milijonov USD, kar pomeni, da se bodo povečali za 309 mio. 12 % v primerjavi s prihodki iz prejšnjega leta, ki so znašali 276 milijonov USD. Ta rast prihodkov potrjuje položaj tega stabilnega nepremičninskega akterja v industriji konoplje.

GrowGeneration $GRWG+2.0%

Družba GrowGeneration, ki trenutno upravlja več kot 60 trgovin v 18 ameriških zveznih državah. Mreža trgovin podjetja ponuja široko paleto izdelkov in storitev, povezanih z gojenjem konoplje, kot so različni sistemi, gnojila in drugi vrtnarski pripomočki. Podjetje GrowGeneration je v zadnjih letih doživelo skokovito rast dobre finančne rezultate v zadnjih letih.

S svojo obsežno distribucijsko verigo in strokovnim znanjem ima podjetje potencial, da postane zelo pomembno v industriji konoplje. Kljub kratkoročnim izzivom, kot je prevelika ponudba konoplje v ZDA, je GrowGeneration ima trdne temelje in dolgoročne obete.

GRWG
$2.52 $0.05 +2.02%

Družba GrowGeneration se ne osredotoča le na tržne trende, temveč tudi na inovacije na področju tehnologijah in metodah gojenja. konoplje. Tako lahko svojim strankam ponudi najsodobnejše izdelke in storitve. Njegova poslovna strategija vključuje razvoj novih prodajnih mest, nakup konkurentov in zagotavljanje celovitih rešitev za gojenje konoplje. Družba GrowGeneration načrtuje tudi investirati . v dodatne širitev.

Opozorilo: Na portalu Bulios je mogoče najti veliko navdiha, vendar sta izbira delnic in oblikovanje portfelja odvisna od vas, zato vedno opravite temeljito samoanalizo.

Vir.


Posredujte članek naprej ali ga shranite za pozneje.