S&P 500 ^GSPC 5,267.84 -0.74%
Nvidia NVDA $1,037.99 +9.32%
Tesla TSLA $173.74 -3.54%
Apple AAPL $186.88 -2.11%
Alphabet GOOG $175.06 -1.65%
Amazon AMZN $181.05 -1.14%
Microsoft MSFT $427.00 -0.82%
Meta META $465.78 -0.43%

Приятна вечер! 📖

Отдавна не сме си говорили за любимите ви книги тук, а тъй като са минали два месеца след Коледа, вярвам, че сте прочели коледните си подаръци.

Ето и 5 много интересни за мен произведения, които си заслужава да прочетете📚.🚀

Качествено инвестиране: Книга от Книга от Питър Зайлерн се фокусира върху инвестиционна стратегия, която набляга на качеството и стабилността на компаниите като най-важен фактор за дългосрочен успех. Включени са и методи за оценка на качеството на компаниите, анализ на финансовите съотношения и стратегии за избор на акции с акцент върху устойчивия растеж и ниския риск.

Богат татко, беден татко: Сигурен съм, че повечето от вас са запознати с тази книга. За тези, които не я познават, книгата се фокусира върху различията във философиите за парите и инвестирането. Кийосаки набляга тук значението на финансовото образование a инвестиционния начин на мислене, като предлага перспектива за пасивния доход, предприемачеството и инвестирането в активи, които генерират пари.

В търсене на съвършенство: Авторите Томас Джей Питърс a Робърт Х. Уотърманразглеждат успешни американски компании и представят осем ключови принципа на съвършенството. Те включват страст към изпълнението, ангажираност към клиента, грижа за служителите, свеждане до минимум на бюрокрацията, иновации, използване на кризите като възможности, непримирим подход към качеството и способност за работа в световен мащаб.

По-богат, по-мъдър, по-щастлив: Награждаван журналист Уилям Грийн е прекарал почти двадесет и пет години в интервюиране на изтъкнати професионалисти в областта на инвестициите. Green ни пренася в живота на повече от четиридесет от най-известните суперинвеститори в света, като ги посещава в техните офиси, ваканционни жилища и дори на местата, които са обект на личен интерес или духовни занимания.

Инвестиране за растеж: от Тери Смит, водещ мениджър на фондове. В книгата той изтъква един прост процес за успешно инвестиране - "Купувайте добри компании, не надплащайте и не правете нищо". Смит обсъжда теми като обратното изкупуване на акции, рисковете, свързани с ETF, и много други.

Бих искал да добавя към библиотеката си и други интересни произведения, кои са вашите любими?📔

Споделете най-интересните произведения, които имате!


No comments yet