S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

Kellemes estét! 📖

Régen beszéltünk itt a kedvenc könyveidről, és mivel két hónappal karácsony után vagyunk, bízom benne, hogy már elolvastad a karácsonyi ajándékokat.

Íme 5 számomra nagyon érdekes darab, amit érdemes elolvasni📚.🚀

Minőségi befektetés: Egy könyv Peter Seilern könyve egy olyan befektetési stratégiára összpontosít, amely a vállalatok minőségét és stabilitását hangsúlyozza, mint a hosszú távú siker legfontosabb tényezőjét. Tartalmazza továbbá a vállalati minőség értékelésének módszereit, a pénzügyi mutatók elemzését, valamint a fenntartható növekedésre és az alacsony kockázatra összpontosító részvényválasztási stratégiákat.

Rich Dad Poor Dad: Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben ismerik ezt a könyvet. Azoknak, akik nem ismerik, a könyv a pénzzel és a befektetéssel kapcsolatos filozófiák közötti különbségekre összpontosít. Kiyosaki itt a következőket hangsúlyozza a pénzügyi oktatás fontosságát a befektetési gondolkodásmód, a passzív jövedelem, a vállalkozói szellem és a pénzt termelő eszközökbe való befektetés perspektíváját kínálja.

A kiválóság keresése: Authors Thomas J. Peters a Robert H. Waterman, itt sikeres amerikai vállalatokat vizsgálnak, és bemutatják a kiválóság nyolc fő alapelvét. Ezek közé tartozik a teljesítmény iránti szenvedély, az ügyfél iránti elkötelezettség, az alkalmazottakkal való törődés, a bürokrácia minimalizálása, az innováció, a válságok lehetőségként való felhasználása, a minőség iránti kérlelhetetlen hozzáállás és a globális működésre való képesség.

Gazdagabb, bölcsebb, boldogabb: Díjnyertes újságíró William Green közel huszonöt éven át készített interjúkat neves befektetési szakemberekkel. Green a világ több mint negyven legismertebb szuperbefektetőjének életébe vezet be minket, meglátogatva őket irodáikban, nyaralóikban, sőt személyes érdeklődési körük vagy spirituális elfoglaltságaik helyszínein is.

Befektetés a növekedésért:Terry Smith, vezető alapkezelőtől. A könyvben rávilágít a sikeres befektetés egyszerű folyamatára - "Vásárolj jó vállalatokat, ne fizess túl, és ne csinálj semmit.". Smith olyan témákat tárgyal, mint a részvény-visszavásárlások, azETF-ek kockázatai és még sok más.

Szeretném még néhány érdekes darabbal bővíteni a könyvtáramat, mik a kedvenceid?📔

Oszd meg a legérdekesebb darabjaidat!


No comments yet