S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

Prijeten večer! 📖

Že nekaj časa je minilo, odkar smo se tukaj pogovarjali o vaših najljubših knjigah, in ker je dva meseca po božiču, verjamem, da ste svoja božična darila že prebrali.

Tukaj je 5 zame zelo zanimivih del, ki jih je vredno prebrati📚.🚀

Kakovostno vlaganje: Knjiga Knjiga: Peter Seilern se osredotoča na naložbeno strategijo, ki poudarja kakovost in stabilnost podjetij kot najpomembnejši dejavnik dolgoročnega uspeha. Vključene so tudi metode za ocenjevanje kakovosti podjetij, analiza finančnih kazalnikov in strategije za izbiro delnic s poudarkom na trajnostni rasti in nizkem tveganju.

Bogati oče, revni oče: Prepričan sem, da večina od vas pozna to knjigo. Za tiste, ki te knjige ne poznajo, je v njej poudarek na razlikah v filozofijah o denarju in naložbah. Kiyosaki poudarja, da pomen finančnega izobraževanja a naložbenega načina razmišljanja, ki ponuja pogled na pasivni dohodek, podjetništvo in naložbe v sredstva, ki ustvarjajo denar.

V iskanju odličnosti: Avtorji: Thomas J. Peters a Robert H. Watermanv tem delu obravnavata uspešna ameriška podjetja in predstavljata osem ključnih načel odličnosti. Med njimi so strast do uspešnosti, zavezanost strankam, skrb za zaposlene, zmanjševanje birokracije, inovativnost, izkoriščanje kriz kot priložnosti, neizprosen pristop h kakovosti in sposobnost globalnega delovanja.

Bogatejši, modrejši, srečnejši: Večkrat nagrajeni novinar William Green je skoraj petindvajset let opravljal intervjuje z uglednimi strokovnjaki s področja naložb. Green nas popelje v življenja več kot štiridesetih najbolj znanih svetovnih superinvestitorjev in jih obišče v njihovih pisarnah, počitniških domovih in celo v krajih, ki jih zanimajo ali duhovno udejstvujejo.

Naložbe za rast:Terry Smith, vodilni upravljavec skladov. V knjigi poudarja preprost postopek za uspešno vlaganje - "Kupujte dobra podjetja, ne preplačujte in ne delajte ničesar". Smith obravnava teme, kot so povratni odkupi delnic, tveganja skladov ETF in še veliko več.

V svojo knjižnico bi rad dodal še nekaj drugih zanimivih del, katera so vaša najljubša?📔

Delite najzanimivejše kose, ki jih imate!


No comments yet