S&P 500 ^GSPC 5,266.95 -0.74%
Meta META $474.36 -1.16%
Nvidia NVDA $1,148.25 +0.81%
Alphabet GOOG $177.40 -0.35%
Tesla TSLA $176.19 -0.32%
Microsoft MSFT $429.17 -0.27%
Apple AAPL $190.29 +0.16%
Amazon AMZN $182.02 -0.07%

Az Apple a generatív AI felé fordul, és áttörést ígérő innovációkat hoz

És még több hír van a $AAPL-ről+0.2%. Tudom, hogy mennyire népszerű ez a cég, és mindig van mit megbeszélni róla, és ma eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Mint tudjuk, az Apple eléggé óvatos, hogy ne fedjen fel semmit túl korán és eddig az AI körüli "őrületben" Tim Cook, (az Apple vezérigazgatója) visszafogta magát.

Tegnap azonban egy fontos bejelentést tett a$AAPL+0.2%vezérigazgatója, Tim Cook, aki elárulta, hogy a vállalat kiterjedt befektetéseket eszközöl az AI-ba, ezzel jelezve, hogy határozottan elkötelezett a generatív AI növekvő területe mellett, amely trend a technológiai iparágat is elérte.

Cook optimizmusát fejezte ki a generatív AI-ban rejlő átalakító potenciállal kapcsolatban. Kijelentette "Hihetetlen áttörési potenciált látunk a generatív mesterséges intelligenciában, ezért most jelentős beruházásokat eszközlünk ezen a területen". Kiemelte a felhasználók számára várható előnyöket, és rámutatott a termelékenység és a problémamegoldó képességek javulásának lehetőségére.

AAPL

Apple

AAPL
$190.29 $0.30 +0.16%

Bár az Apple még nem mutatta be az olyan modellek közvetlen versenytársait, mint az OpenAI GPT vagy a Google Gemini, Cook incselkedően utalt arra, hogy még idén nagy bejelentésre kerül sor. "Alig várom, hogy még ebben az évben megoszthassam önökkel, hogyan nyitunk új távlatokat a generatív mesterséges intelligencia területén, egy másik technológiában, amelyről úgy gondoljuk, hogy újraértelmezheti a jövőt" - mondta Cook. utalt Cook.

Továbbá Cook átfogalmazta az Apple több, már bejelentett termékét, mint "mesterséges intelligencia által hajtott". annak hangsúlyozására, hogy a vállalat már évek óta dolgozik a technológián. Korábban az Apple gyakran használta a kifejezést "gépi tanulás" a mesterséges intelligencia helyett. Cook rámutatott az Apple AI technológiáját használó jelenlegi funkciókra, köztük a Vision Pro kézkövető eszközére és az Apple Watch pulzusjelzéseire. Kiemelte továbbá az Apple Macbookokba integrált chipjeinek mesterséges intelligencia képességeit is.

AAPL

Apple

AAPL
$190.29 $0.30 +0.16%
Target Price
190.69 (+0.21% Upside)

"A mesterséges intelligencia jelentős része a felhasználóink életéhez való kapcsolódás a mindennapi tevékenységektől kezdve az alapvető funkciókig számos feladathoz" - mondta a Apple. Cook kifejtette. "A mesterséges intelligencia lehetővé teszi, hogy az Apple Watch segítsen az edzések nyomon követésében, automatikusan felismerve, ha éppen sétálsz vagy úszol. Lehetővé teszi, hogy az iPhone-od segítséget hívjon egy autóbaleset esetén".

Az Apple jellemzően júniusban, az éves fejlesztői konferenciáján mutatja be az új szoftvertermékeket és funkciókat, utalva a készülő lehetséges, AI-val kapcsolatos bejelentésekre.

A közgyűlésen a részvényesek elutasították azt a javaslatot is, amely arra kötelezte volna az Apple-t, hogy készítsen jelentést a mesterséges intelligencia kockázatairól. Az AFL-CIO Equity Index Funds által előterjesztett javaslat célja a mesterséges intelligenciára vonatkozó etikai irányelvek közzétételének kikényszerítése volt. Az Apple ellenezte a kezdeményezést, mondván, hogy az üzleti titkokat fedne fel.

Az AI-jelentésre vonatkozó javaslat elutasítása mellett a részvényesek jóváhagyták az Apple kuratóriumát, és a távozó Al Gore és James Bell helyére a korábbi Aerospace-vezérigazgatót, Wanda Austint fogadták. A részvényesek jóváhagyták a könyvvizsgálókat és a vezetői fizetéseket is. Öt különálló független részvényesi javaslatot, amelyek az Apple álláspontjaival szemben álltak, elutasítottak.

Ezek az események aláhúzzák, hogy az Apple stratégiai hangsúlyt fektet a mesterséges intelligencia technológiára, és elkötelezettséget mutat a benne rejlő potenciál kihasználására a jövőbeli innováció érdekében.

A részvény más technológiai óriásokhoz képest eddig nem teljesített jól, az Apple nem növelte az ATH-ját. Véleményem szerint azonban, mint mindig, most sem mondta ki az utolsó szót. Csak legalábbis azok a Vision Pro szemüvegek érdekes lesz látni, hogyan alakulnak a dolgok körülöttük. 😊 Én még mindig tartom az Apple-t és ha tovább esne, akkor sem félnék még venni is. 😊


No comments yet