S&P 500 ^GSPC 5,235.48 -0.60%
Nvidia NVDA $1,105.58 -3.72%
Microsoft MSFT $414.67 -3.38%
Alphabet GOOG $173.56 -2.16%
Meta META $467.05 -1.54%
Amazon AMZN $179.32 -1.48%
Tesla TSLA $178.79 +1.48%
Apple AAPL $191.29 +0.53%

3 acțiuni cu potențial de creștere la dobânzi scăzute

Nicolae Francescu
29. 2. 2024
4 min read

Scăderea ratelor dobânzilor este unul dintre factorii care influențează piața și aduce noi scenarii de investiții care pot fi de interes pentru cei care caută creștere. Trei companii au dezvoltat strategii care le permit să profite de condițiile actuale ale pieței și să obțină creștere. Cum folosesc aceste companii scăderea ratelor dobânzilor în avantajul lor?

Fie că sunteți un investitor experimentat, cu un portofoliu mare, fie că sunteți la început de drum în domeniul investițiilor, într-o perioadă de scădere a ratelor dobânzilor, aceste companii ar putea prezenta oportunități atractive pentru a vă diversifica portofoliul și a obține randamente potențiale.

Green Brick $GRBK+1.0%

Green Brick este un lider în industriaconstrucțiilor de locuințe datorită abordării sale inovatoare și concentrării strategice pe optimizarea profitabilității. Afacerea sa presupune construirea și vânzarea de locuințe într-o varietate de locații care sunt atent selectate pentru atractivitatea și valoarea lor . Green Brick se caracterizează prin îmbunătățirea continuă a marjelor brute și prin gestionarea eficientă a costurilor, ceea ce o face competitivă și atractivă pentru investitori.

În ultimul trimestru al anului 2023, Green Brick a obținut un nivel record marje brute de 33,3 % în pofida faptului că ratele dobânzilor în S.U.A. rămân ridicate. Acest succes este rezultatul unei concentrări strategice pe produse de înaltă proiecte profitabile și gestionarea eficientă a costurilor de producție. Ca urmare, Green Brick își menține poziția de lider în sectorul său.

GRBK
$53.94 $0.56 +1.05%

Un alt factor cheie al succesului Green Brick este capacitatea sa de a răspunde la nevoilor în schimbare pieței și preferințelor clienților. Această abordare dinamică îi permite să își mențină o cerere puternică pentru casele sale și de a genera venituri stabile.

Strada Șase $TSLX+1.1%

Sixth Street activează în industriaserviciilor financiare, punând accentul pe alocarea eficientă acapitalului și pe rate ridicate de rentabilitate. Portofoliul său include o gamă largă de investiții, inclusiv credite alternative și investiții de capital în întreprinderi dintr-o varietate de industrii. Prin alocarea strategică a capitalului și selecția atentă a investițiilor, compania obține Strada Șase o creștere constantă.

În al patrulea trimestru al anului 2023, Sixth Street a înregistrat rezultate financiare remarcabile, cu un profit pe acțiune de $0.58 și un venit net de 51 milioane de dolari., o creștere de 10 % față de același trimestru al anului trecut. Aceste rezultate demonstrează succesul strategiei de investiții și capacitatea de a genera valoare pentru acționarii săi.

TSLX
$21.85 $0.23 +1.06%

Deciziile strategice de alocare a portofoliului la diferite tipuri de active permit companiei să optimizeze "profilul de risc-retur" al portofoliului său și de a maximiza randamentul total. Prin urmare, această strategie contribuie la stabilitatea pe termen lung și competitivitatea societății.

Oaktree Specialty Lending $OCSL+0.2%

Oaktree Specialty Lending este o companie specializată în furnizarea de servicii financiare și de creditareîn principal sub formă de "împrumuturi garantate de rang superior" către întreprinderi cu o economie solidă. Principalul lor obiectiv este de a oferi sprijin financiar și capital întreprinderilor de dimensiuni medii și mari întreprinderi în diverse operațiuni de finanțare, cum ar fi achiziții, refinanțări și proiecte de dezvoltare.

Compania a raportat un profit pe acțiune de0,57 dolari pe acțiune în ultimul trimestru al anului 2023 , un rezultat solid având în vedere condițiile actuale ale pieței. Capacitatea companiei de a Oaktree Specialty Lending de a menține câștiguri solide în ciuda fluctuațiilor ratelor dobânzilor și a volatilității pieței este evidentă și în creșterea numărului de angajamente de investiții noi. În primul trimestru al anului 2024, noile angajamente de investiții au atins 370 de milioane de dolari.

OCSL
$19.49 $0.03 +0.15%

Compania și-a ajustat strategia de investiții între 30 septembrie 2022 și 31 decembrie 2023. Aceasta a stabilit că investițiile în gaj (un tip de creanță garantată cu active, cum ar fi bunurile imobiliare) este extrem de avantajoasă pentru ea, astfel că a a crescut proporția de numerar investite în acest domeniu la 78 %. În schimb, investițiile în cel de-al doilea tip de gaj au fost reduse la 8 %.. Prin urmare, această modificare a fost făcută pentru a maximiza randamentele și a minimiza riscurile asociate investițiilor, demonstrând flexibilitatea companiei în alocarea portofoliului său.

Disclaimer: Există o mulțime de surse de inspirație pe Bulios, dar alegerea acțiunilor și construirea portofoliului dvs. depinde de dvs., așa că faceți întotdeauna o analiză proprie amănunțită.

Sursă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.