S&P 500 ^GSPC 5,014.44 +0.95%
Nvidia NVDA $795.82 +4.44%
Tesla TSLA $141.85 -3.54%
Alphabet GOOG $158.23 +1.61%
Amazon AMZN $177.15 +1.44%
Apple AAPL $166.48 +0.90%
Microsoft MSFT $401.32 +0.55%
Meta META $483.22 +0.45%

Спиране на работата на правителството на САЩ - отново отложено.

Законодателите бързо предотвратиха заплахата от спиране на работата на правителството през уикенда, като приеха кратък законопроект в Камарата на представителите, а след това и в Сената. Сделката ще позволи финансирането на някои части на правителството, но само за една седмица.

Целта на този ход е да се спечели време за преговори, но сделката все още е с кратък график. Договорената част от финансирането включва ключови правителствени агенции, но останалите законопроекти ще бъдат обсъдени преди 22 март.

( 22 март е крайният срок за останалите шест законопроекта, които са от съществено значение за функционирането на правителството. Тези законопроекти обхващат някои от най-противоречивите области на правителството, като Пентагона, Министерството на вътрешната сигурност и самия Бял дом. Ако тези закони не бъдат приети дотогава, има опасност тези правителствени агенции и служби да бъдат закрити. Този краен срок представлява важен краен срок за законодателите, които се опитват да преодолеят различията и да постигнат споразумение за финансирането на правителството. )

Политическите разногласия по отношение на политическите изменения затрудняват преговорите. Републиканците настояват за приоритети като финансирането на планираното родителство, докато демократите са против.

Засега това е само едно кратко съобщение по време на дебатите в петък. Искам да го проследим отново, защото смятам, че е доста важно и за него също трябва да се говори, а не само за конкретни действия. Целият месец март ще се върти около тази тема, така че ще се опитам винаги да добавям информация към нея. 😊


No comments yet